divendres, 26 de juliol del 2013

L'ajuntament ja no serà el què era!


Com ja sabreu, avui s'ha aprovat el projecte de llei de reforma de l'administració local. A falta de la seva publicació al BOE, les característiques més destacades de la reforma són:

- Els ajuntaments deixaran de tenir competències en serveis socials. Qui farà l'atenció domiciliària a la gent gran? Qui col·laborarà amb els centres oberts de lleure infantil per permetre dinar a molts nens i nenes dues vegades al dia? Qui farà la gestió d'ajudes d'emergència a famílies que ho necessiten? Qui col·laborarà amb els bancs d'aliments perquè sempre disposin de recursos suficients? Qui garantirà les places de residència municipal per a la gent gran?
- Els ajuntaments deixaran de tenir competències educatives. Qui gestionarà les escoles bressol municipals? Com es coordinarà, sense els ajuntaments, la programació de l'ensenyament?. Desapareixeran les Oficines Municipals d'Educació, els consells de la FP o els acords amb els consells escolars?
- Els ajuntaments no tindran competències en promoció econòmica. Qui garantirà els milers de plans d'ocupació que fan els ajuntaments per als aturats d'aquest país?
- El Consell d'Estat ha impedit que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants traspassin competències si no compleixen un cost estándar, però aquest projecte obre la porta a que les Diputacions gestionin serveis essencials com l'abastiment d'aigua, la recollida d'escombraries, la neteja viària, el tractament de residus o la pavimentació de vies. Això obre la porta a la privatització de serveis públics.
Aquest atac a l'autonomia local tindrà resposta des del grup socialista al Congrés amb una esmena a la totalitat. I des del PSC intensificarem la constitució d'un bloc polític que complementi el bloc social amb el que portem temps treballant.

Finalment, us convidem a llegir la nota de premsa sobre aquest tema i un argumentari que ha elaborat el PSOE sobre el projecte de llei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada