diumenge, 8 de setembre del 2024

Més de 2.000 escolars tindran, aquest curs a Calafell, llibres de text reutilitzables


(Font: ajuntament de Calafell)

El programa significa que el cost per infant es redueixi fins a 30 euros, a primària, i a 40 euros, a secundària

Més de 2.000 escolars usaran, aquest curs 2024-2025, el programa de reutilització de llibres de text impulsat per l’Ajuntament de Calafell, amb la col·laboració de la comunitat educativa. S’hi pot acollir tot l’alumnat d’ensenyaments obligatoris, com primària i secundària.


El programa va posar-se en marxa l’any 2007 i ja s’hi han acollit milers de famílies. El avantatge més conegut és l’estalvi econòmic. El cost per infant es redueix fins a 30 euros, a educació primària, i a 40 euros, a secundària.


La tria dels llibres de text la fa cada centre. Per això, pot donar-se el cas que, puntualment i segons la selecció, el cost sigui superior.


Per rebre els llibres d’aquest programa cal haver-se inscrit al mes de juny. Algun centre encara fa el lliurament presencial. Però la majoria els entrega a l’aula el primer dia de classe o treballa amb llicències de llibres digitals.


Què busca el projecte


El projecte de reutilització té dues finalitats: l'objectiu pedagògic, ecològic i solidari, integrat com a projecte d’escola, i l'objectiu d'estalvi econòmic familiar. Es tracta d'un model de reutilització parcial: no s'inclouen els llibres d'activitats, considerats fungibles, ni aquells llibres que incorporen activitats en el mateix volum.


La regidora de Formació de l’Ajuntament, Mnal El Mesmoudi Belechgar Soussi, explica: “L’econòmic no és l’únic factor d’aquest projecte. També hi compta, i molt, la qüestió ecològica, ja que la reutilització implica un important estalvi de paper”.


La regidora afegeix: “Però també hi ha una qüestió educativa. El projecte ajuda a formar els alumnes en valorar i conservar les coses i compartir l’esforç”.


De cara a aquest curs 2024-2025, l’Ajuntament ha realitzat una compra de llibres, i de llicències per a materials docents informàtics, per import de 626.831,32 euros. Aquesta despesa ateny els quatre propers cursos, ja que ara tocava renovar els llibres usats en els quatre anys anteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada