dimarts, 9 de gener del 2024

L’Ajuntament renovarà el banc dels aliments amb un sistema de targetes per comprar



(Font: ajuntament de Calafell)

El nou servei vol solucionar els problemes de subministrament actuals i oferir un millor servei als usuaris

L’Ajuntament de Calafell renovarà aquest 2024 el banc dels aliments, amb la introducció d’un sistema de targetes per a comprar a establiments. Això permetrà que els usuaris puguin accedir a productes frescos i solucionarà el problema causat per la reducció de les remeses europees de què es nodria el banc.

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Helena Rubio, explica: “El pressupost municipal per a 2024, aprovat inicialment, inclou una partida de 100.000 euros. Si és necessari, s’ampliarà”.

Rubio afegeix: “Posar diners no és problema. Ja n’estem posant des de fa dos anys, per comprar productes i suplir la retallada de la Unió Europa, que ens ha reduit les aportacions anuals de tres a dos. I a sobre, de menys quantitat”.

En aquest sentit, diu també: “Els problemes de subministrament fan necessari un canvi de model  Hem de garantir el servei, perquè estem parlant de famílies que ho passen malament. Però a més, el sistema de targetes simplificarà el funcionament i comportarà avantatges per als usuaris”.

Rubio subratlla: “Poder consumir aliments frescos, en comptes dels envasats i conservats del banc d’aliments tradicional, millorarà la qualitat de vida i la salut dels usuaris. Però és més, creiem que la fórmula de les targetes és molt més digna i respectuosa”.

El banc dels aliments de Calafell atén 500 famílies. La xifra fluctua amunt i avall segons el moment, però la mitjana dels darrers anys és aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada