dijous, 28 de maig del 2020

Calafell elabora un pla de rescat contra els estralls socials i econòmics de la pandèmia

(Font: ajuntament de Calafell)

L’Ajuntament preveu 3,3 milions d’euros en ajuts a les famílies i el teixit econòmic local

L’Ajuntament de Calafell ha elaborat un pla de rescat contra els estralls socials i econòmics causats per la pandèmia de la Covid-19. El pla preveu destinar 3,3 milions d’euros en ajuts a les famílies i el teixit econòmic local, així com a dues inversions en obra pública. El document també inclou mesures per assegurar la viabilitat econòmica de l’Ajuntament i reserva 1,3 milions d’euros per, si més endavant, si la situació empitjora, calgués un segon pla de rescat.
El pla ha estat consensuat per tots els grups polítics que formen l’Ajuntament. “Hem fet pinya i ens hem posat d’acord”, diu l’alcalde, Ramon Ferré. “La pandèmia ha deixat milers de morts, però també una crisi social i econòmica molt profunda i hi hem de donar resposta”, ha afegit.
Ferré ha dit també que “no ens deixarem a ningú enrere. Cap persona, família o petita empresa pot quedar despenjada, com va passar en la crisi econòmica anterior”. Per això, l’Ajuntament posa en dansa el romanent econòmic que tenia de 2019 i anuncia que els ajuts que donarà poden sumar-se sense cap problema a altres subvencions o prestacions que l’Estat o la Generalitat estan atorgant arran de la pandèmia.
El pla té tres capítols
El pla de rescat té tres capítols. El de més import és un conjunt de mesures de protecció social. Són 1,4 milions d’euros, que es destinaran a ajuts a famílies, un pla d’habitatge, el banc dels aliments i a millores en seguretat per a l’atenció ciutadana i els treballadors de l’Ajuntament.
Un altre capítol important, dotat amb 1,12 milions d'euros, estarà dedicat a la protecció del teixit econòmic local, amb ajuts a comerços, autònoms i petites empreses, i un seguit de campanyes de promoció comercial. Finalment, 740.000 euros seran per tirar endavant obres d’adequació de centres escolars i de passos soterrats sota la via del tren.
Per guanyar marge
L’Ajuntament també amortitzarà crèdits per import de 2,66 milions d’euros. Aquesta mesura significarà un important estalvi d’interessos. Però també s’eviten problemes de tresoreria que facin inviable el funcionament de l’Ajuntament, en un any que serà molt difícil per a les finances municipals. A més, queden salvaguardats 1,3 milions d’euros per a un ampliació del pla de rescat, que fos necessària en cas de rebrot de la pandèmia o d’un agreujament dels seus efectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada