divendres, 15 de maig del 2020

L’Ajuntament aprova uns nous pressupostos participatius, centrats ens els objectius de l’Agenda 2030

(Font: ajuntament de Calafell)

Adhesió al manifest comarcal per impulsar socioeconòmicament el Baix Penedès

El ple de l’Ajuntament de Calafell, celebrat aquest 14 de maig per via telemàtica, ha aprovat inicialment un nou reglament de pressupostos participatius. La principal novetat introduïda és que les propostes que la ciutadania pot proposar i votar han d’estar relacionats amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.
La idea és que aquesta fórmula de pressupostos participatius estigui en vigor si més no els propers deu anys, justament en l’horitzó de l’any 2030. En la sessió plenària, la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que “en les edicions anteriors de pressupostos participatius, hem anat perfilant la fórmula i ara apostem per fer un pas més”. Segons Rubio, “amb aquest sistema, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”.
Una altra novetat és que les propostes que es podran presentar no es limitaran a inversions, sinó que podran incloure subvencions a col·lectius en dificultat. A més, les propostes que tirin endavant podran aspirar a subvencions europees que exigeixen  que els projectes hagin estat elaborats amb participació ciutadana.
Els disset objectius de desenvolupament sostenible apovats per l’ONU són els següents: fi de la pobresa; educació de qualitat; energia assequible i no contaminant; fam zero; igualtat de gènere; treball decent i creixement econòmic; aigua neta i sanejament; salut i benestar; indústria, innovació i infraestructura; reducció de les desigualtats; acció pel clima; pau, justícia i institucions sòlides; ciutats i comunitats sostenibles; vida d’ecosistemes terrestres; vida terrestre; producció i consum responsables; i aliances per a assolir els objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada