dimarts, 24 de maig del 2016

24 de maig: un any de governs municipals socialistes a Catalunya


Avui fa un any se celebraven les darreres eleccions municipals, resultat de les quals hores d’ara hi ha 189 ajuntaments on governen els socialistes.

Des de la Secretaria de Política Municipal volem felicitar la tasca d’aquests electes locals que treballen per a desenvolupar polítiques socials als seus municipis, sempre a prop de la ciutadania. Una tasca que molts cops realitzen sense el finançament necessari i, de fet, sense el suport que els caldria de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, des de la Secretaria hem creat l’Observatori del Deute, perquè els i les socialistes sí que defensem l’autonomia local; és per això que des d’aquesta oficina hem iniciat accions conjuntes amb els ajuntament de Catalunya per a reclamar el deute de la Generalitat de Catalunya amb els ajuntaments, que hem estimat de 900 MEUR (120 euros/habitant).

També, en el darrer Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del PSC vam aprovar un document de demandes a la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi havia la creació d’un fons d’emergència social, la reformulació del PUOSC, el 100 euros de la taxa turística per als ajuntaments o la creació d’un fons d’ajuda a la rehabilitació d’habitatges, entre altres.

Queda clar, doncs, que els i les socialistes treballem per a empoderar els ajuntaments, les institucions més properes a la ciutadania i les que, en primera instància, han de donar resposta a les necessitats de la població. Un fet que demostren, també, les dades: dels 7,5 milions de catalans i catalanes, 4,7 estan governats per socialistes, un 63,71% de la població, que queda a força distància del 28,57% de CiU.

Per aquest motiu, els anys vinents seguirem amb més força que mai treballant pel progrés dels municipis que és el que realment importa als ciutadans i a les ciutadanes i és l’objectiu prioritari de la força municipal dels socialistes.

Antoni Fogué
Secretari de Política Municipal PSC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada