dimarts, 15 de maig del 2012

Al·legacions al projecte del mercat


El projecte bàsic del nou mercat municipal i l'executiu de la primera fase (fonaments i estructura de soterrani) ha estat en exposició pública per a poder fer al·legacions. Com és la nostra obligació, hem anat a consultar el projecte i hem pogut veure els canvis que s'han introduït en el mateix, respecte l'avantprojecte que havíem fet nosaltres quan érem al govern.

El canvi més important ha estat la no inclusió, ja coneguda, de la biblioteca en el projecte, destinant els 800.000 euros que hi havia per fer-la a altres coses.

Un altre canvi substancial respecte l'avantprojecte anterior ha estat la ubicació de les parades exteriors. En el projecte de l'anterior govern es pretenia fer una rambla paral·lela a la via del ferrocarril que unís l'estació del ferrocarril amb el mercat municipal, generant aparcaments soterrats en paral·lel a la via, en el Blanquet i en el mateix aparcament actual del mercat. L'organització de la illa d'aparcament per a nous equipaments pel barri de la platja on es pretenia ubicar una nova escola (els terrenys estan cedits a ensenyament) i una escola bressol, es veia reforçada per aquesta idea d'unió entre els diferents equipaments. L'actual equip de govern sembla haver renunciat a aquesta possibilitat, la qual cosa ens sembla que pot ser un error històric, enfocant les parades cap a l'actual edifici del mercat i a un passadís que quedaria entre els dos edificis.

A tot això, cal recordar el compromís adquirit de crear una comissió per estudiar els possibles usos de l'actual edifici del mercat municipal, després d'una moció presentada pel PSC on es demanava que s'habilités per a un ús social i per a les entitats del municipi que tenen ubicacions provisionals, intentant aprofitar l'immoble per a equipaments.

L'actual projecte sembla més pensat en enderrocar l'actual edifici per tenir la façana principal mirant a la possible plaça que es podia generar en el seu lloc. No sembla massa coherent.

Per tot això, creiem que no s'ha pensat prou bé la ubicació de les parades exteriors. Aquestes donen a un passadís entre els dos edificis, enlloc de donar al Passeig de la Unió, que seria el més lògic amb aquesta proposta de mantenir l'edifici actual i renunciar a la illa d'equipaments.

A més, en la "reunió de treball" entre paradistes i equip de govern (de la qual ens van convidar a marxar, després de que alguns paradistes ens havien convidat), alguns paradistes van manifestar la disconformitat amb la grandària de les càmeres frigorífiques i espais d'emmagatzematge per poder desenvolupar la seva activitat que hi ha en el nou projecte.

Per això hem fet les següents al·legacions:

El Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament de Calafell,

EXPOSA

Que s’ha aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu (1ª fase) del Mercat Municipal de Calafell, exposant-se al públic en el termini de 30 dies.

En el termini d’exposició pública ens hem personat a les dependències municipals d’Urbanisme i hem pogut revisar el projecte que es proposa.

Hem observat que hi ha hagut canvis importants en el projecte, tals com la situació de les parades exteriors del mercat, que estaven mirant al sud, a una futura rambla, i, ara, estan mirant a l’edifici de l’actual mercat.

En el ple ordinari de juliol es va debatre la moció presentada pel PSC per tal de preservar l’edifici actual del mercat i destinar-lo a equipaments per entitats i/o altres usos, consensuada amb tots els grups municipals, creant una comissió que discutís el seu destí definitiu. També en aquest debat es va consensuar que l’actual edifici preveuria la construcció futura de la biblioteca municipal, en una planta superior, deixant la previsió estructural en fonaments i pilars per suportar-la.

Per tant, com a conseqüència de tot el què s’ha exposat,

AL·LEGA

  1. Com que no hi ha la voluntat de tirar endavant l’ordenació de la illa sencera d’equipaments que preveia l’anterior Consistori, demanem que s’ubiquin les parades exteriors, mirant el Passeig de la Unió, ja que l’actual preveu que ho facin cap a un passadís estret entre els dos edificis.
  1. Que es prevegi la construcció d’una futura biblioteca damunt l’actual mercat, dimensionant l’estructura per tal finalitat, tal i com es va acordar en el ple.
  1. Que es millorin i ampliïn els espais de les càmeres dels paradistes del mercat que preveu el projecte per tal de realitzar millor les seves tasques i es dimensionin adequadament d’acord amb les necessitats dels mateixos.

1 comentari:

  1. Hay una regiduria que debe despachar en la terraza del bar, con la mesa de trabajo repleta de botellas y platos de tapas, sin cobijo del aire y del sol.

    El grupo convergente del consistorio lejos de poner solución a tan penosa situación activando la construcción de la nueva biblioteca y poner un despachito para la susodicha regiduria del PP en el lugar que ocupa la actual biblioteca, con elevador de acceso directo al local inferior ocupado por el bar a fin de refrescarse de los golpes de calor ocasionados por el duro trabajo diario.
    Lo que hace es cargarse la biblioteca del proyecto socialista prevista en el piso superior del mercado municipal, condenando con ello al popular regidor popular a seguir trabajando en la terraza.

    Claro que el resto no salimos mejor parados, nos quedamos sin la nueva biblioteca, aunque eso no parece que le importe mucho a los miembros de nuestro Ayuntamiento, y es que todos están muy leidos.

    Un saludo

    ResponElimina