dimecres, 14 d’agost del 2024

L’Ajuntament instal·la plaques solars als sostres de l’escola del Castell i del Mercat Vell



(Font: ajuntament de Calafell)

Inversió de 268.833,86 euros, finançada amb fons Next Generation

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques als sostres de dos equipaments: l’escola del Castell i el Mercat Vell. La inversió és de 268.833,86, finançada amb fons europeus Next Generation, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Fa dos anys, l’Ajuntament ja va impulsar una primera actuació com aquesta, al pavelló municipal Joan Ortoll i va anunciar que els dos projectes actuals vindrien a continuació. Aquesta línia de treball tindrà contunuïtat en altres equipaments públics, particularment al nucli de Segur de Calafell. Seguns un estudi realitzat, la superfície utilitzable pot arribar a generar fins a 100 quilovats de potència.

L’electricitat obtinguda serà consumida pels mateixos edificis que acullen les plaques, però la intenció és que pugui nodrir també altres instal·lacions municipals. En concret, un 20% de l’energia generada podrà destinar-se a altres equipaments que estiguin a menys de 500 metres.

I, efectivament, a poca distància dels tres emplaçaments triats fins ara hi ha escoles bressol, instal·lacions esportives, oficines municipals i fins i tot el propi edifici de l’Ajuntament.

“L’aposta per les energies renovables s’ha de fer per criteris ambientals i de sostenibilitat, però no podem obviar que reduir el cost del consum elèctric és important, més encara de les recents experiències de preus disparats”, diu el regidor d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada