dissabte, 3 d’agost del 2024

La C-32 entre Sitges i el Vendrell serà gratuïta per a la mobilitat obligada a partir del 4 de novembre

(Font: ajuntament de Calafell)

Els usuaris podran registrar-se per beneficiar-se de les noves mesures a partir de principis d’octubre

El govern de la Generalitat ha aprovat la modificació de la C-32 per aplicar la gratuïtat en el preu dels peatges per als trajectes de mobilitat obligada entre Sitges i el Vendrell, a partir del proper 4 de novembre. Això inclou els viatges d’anada i tornada en 24 hores, de dilluns a divendres no festius.

La mesura abasta turismes, furgons, furgonetes i motocicletes. Per a beneficiar-se’n, cal inscriure’s al registre de mobilitat obligada i disposar del sistema de telepeatge (VIA T) o descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai. Continuen quedant exclosos de la gratuïtat els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, que són de llarg recorregut o amb origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

La inscripció per a acollir-se a aquesta bonificació s’obrirà a l’octubre al web d’Aucat.

La Generalitat ha informat, a més, que es manté la gratuïtat per als moviments de la ronda del Penedès i la bonificació actual del 50% per a la mobilitat obligada al tram Castelldefels-Sitges.
També continuen en els mateixos termes els descomptes actuals per a vehicles amb alta ocupació i de zero i de baixes emissions.

Des de Calafell aquestes noves bonificacions es consideren positivament, entenent sempre que és una passa més en la direcció d’acabar aconseguit la gratuïtat total de la C-32. “A més”, diu l’alcalde, Ramon Ferré, “les mesures han d’aconseguir treure trànsit de la carretera C-31, que passa pel mig dels pobles del Penedès Marítim”.

“Perquè després resulta que, amb els últims descomptes, el trànsit per l’autopista va disparar-se, però el de la carretera pujava, en comptes de baixar. És evident que era perquè, sense arribar a Sitges, la mesura era incompleta”, afegeix.

Ferré, finalment, conclou: “Continuarem estant-hi a sobre i, per descomptant, donant la batalla perquè, més aviat que tard, la gratuïtat sigui total en tota la C-32".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada