divendres, 7 de desembre del 2018

El canvi ha començat a les urbanitzacions


Les urbanitzacions s’han sentit sempre el parent pobre del nostre municipi. I no han estat mancades de raó. Que els seus problemes històrics siguin complicats de resoldre no treu que gairebé cap Ajuntament havia posat mans a la feina. Ja no a fer grans coses, sinó ni tan sols a atendre situacions i demandes enquistades des de feia dècades. Però, en aquest mandat, el canvi ha arribat a les urbanitzacions.

Sense haver acabat encara la feina que figurava en el nostre programa, i que ja dèiem que era per a com a mínim dos mandats, podem dir que la truita s’ha girat. Per fi hi ha hagut un govern que ha fet política d’equipaments a les urbanitzacions. Per exemple, recuperant per a l’ús ciutadà els que existien, però romanien tancats o no podien usar-se, com la llar d’infants de Calafell Parc o la piscina de Mas Romeu. Però també planificant i començant a materialitzar una xarxa de casals i locals cívics a les urbanitzacions.

El barri de Cal Tonet, a Segur de Dalt, ja té el seu (l’Ajuntament ha posat el terreny i l’associació, el mòdul). I estem acabant els projectes dels centres cívics de Valldemar i de Mas Romeu i confiem poder-los licitar properament.

També hem agafat el toro per les banyes amb la qüestió de la mobilitat, que és pedra de toc a les urbanitzacions. Per primer cop s’han començat a redactar plans de mobilitat a aquests barris: el de Calafell Parc està operatiu, i ara començarem a implantar el de Calafell Residencial. Després continuarà la resta. I sobretot hem ampliat ja un cop el transport públic urbà als vespres i els caps de setmana, pensant en tot el municipi, però molt especialment en les necessitats dels veïns queviuen en els barris més apartats de les zones cèntriques. En breu hi haurà una nova ampliació que farà que hi hagi autobús fins a la mitjanit i cnnectarà amb l’últim tren.

Tampoc s’han quedat al marge les urbanitzacions de millores generals al municipi, com passava abans. El nou enllumenat públic n’ha estat un exemple, fins i tot quan ha calgut una renovació integral. Ja només queda Bellamar per completar-ho. Però també hem treballat amb problemes molt específics de les urbanitzacions com les franges de protecció contra els indendis forestals: en aquest mandat hem executat les de Bellamar i del sector est de Calafell Parc.

Tanmateix, potser el canvi  més radical és que la veu de les urbanitzacions, com la de la resta de barris i nuclis, tindrà per fi un pes decisiu gràcies a la creació dels consells de participació ciutadana, tant els de barris com els sectorials. Hem de dir que els hauríem volgut tenir abans, però la composició de l’actual Ajuntament i la nostra voluntat d’aconseguir un ampli consens ho han retardat. No obstant, hem preferit esperar una mica i assegurar un mecanisme de participació durador i que pugui sobreviure al caprici d’algun alcalde com els que hem tingut de vegades al nostre municipi.

Podríem continuar estona, però ja diem que calen uns anys més (potser més d’un altre mandat) per continuar totes aquestes línies de treball, acabar-les i poder dir que, per fi, les urbanitzacions tenen el quenecessiten i mereixen. I quin equip pot aconseguir-ho millor que el que ha demostrat un compromís com l’explicat en aquestes línies, i liderat per Ramon Ferré i el PSC? Per això diem que en volem més, i que volem més Ramon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada