dissabte, 17 de maig del 2014

Una gran majoria d'enquestats pel PSC de Calafell reclama com a prioritat la millora de carrers i voreres


Una gran majoria de les persones enquestades fins ara pel PSC, dins del procés participatiu “Calafell 25x25”, creuen que la principal mancança del municipi és el pèssim estat de conservació de carrers i voreres. I reclamen que la prioritat inversora de l’Ajuntament sigui precisament resoldre aquest problema. Fins i tot per sobre de la construcció de nous equipaments.

La preocupació per la situació de l’espai públic es fa extensiva a la neteja i a la seguretat. En el cas de la neteja es tracta d’una assignatura pendent eterna a  Calafell. Però el deteriorament físic dels carrers inquieta les persones consultades molt més que els dèficits, també històrics, en equipaments sanitaris o educatius. En aquest segon capítol, els primers resultats de l’enquesta apunten que la demanda més prioritària és la de serveis relacionats amb la salut.

Segons explica Ramon Ferré, portaveu a l’Ajuntament i alcaldable socialista, afirma que “aquest estat d’ànim inclou també la permeabilitat de la via del tren. I és acusadíssim per situacions sagnants com la manca de passos al nucli de Segur: fins i tot els reclamen els veïns d’altres nuclis, abans i tot que els passos dels seus barris. Però és que és una situació que clama al cel”.



També creuen deficient la promoció turística i demanen turisme hivernal

També d’acord amb la primera onada de resultats de l’enquesta, l’altra gran preocupació de la ciutadania és l’economia local i l’atur. Una immensa majoria dels entrevistats reclama facilitats per a la instal·lació d’empreses al terme municipal i fins i tot la creació d’un viver empresarial, com a una de les eines per crear ocupació.

L’altra eina és explotar tot l’any l’activitat turística, tot promocionant un turisme hivernal avui molt reduït. En aquest sentit, els calafellencs consideren deficient la promoció turística que realitza l’Ajuntament i plantegen la necessitat no tant de fer-ne més, com de buscar altres fórmules.

Aquestes primeres conclusions són provisionals, òbviament, però indiquen una tendència molt marcada. El PSC anirà informant del resultat de l’enquesta a mesura que les dades siguin significatives i també al final del procés participatiu.

Per participar-hi

Les persones interessades en intervenir en aquest procés participatiu poden respondre l’enquesta a les diferents activitats que el PSC de Calafell organitza el dia 25 de cada mes, o dies propers, o al punt informatiu que instal·la a diversos indrets del municipi. Aquestes activitats i la ubicació del       punt informatiu depenen de l’àmbit temàtic en el qual se centra el debat aquell mes, i s’anuncien prèviament.

Qui vulgui fer arribar idees i comentaris al PSC de Calafell també té la possibilitat de fer-ho mitjançant internet. Es poden enviar al correu electrònic calafell25x25@gmail.com; i deixar-ne com a comentaris al bloc socialistesdecalafell.blogspot.com i a les xarxes socials: facebook.com/calafell25x25

El procés participatiu “Calafell 25x25”demana la intervenció de la ciutadania per traçar un full de ruta a deu anys vista, quantificat i planificat en el temps i incorporat al programa electoral del PSC per a les eleccions municipals que se celebraran d’aquí a un any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada