dijous, 15 de maig del 2014

La web municipal de Calafell suspèn en transparència i participació


La web de l'Ajuntament de Calafell té una valoració del 39'02% en el percentatge de compliment dels criteris que estableix el segell Infoparticip@, del Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la Facultat de Ciències de la Informació (Universitat Autònoma de Barcelona). Aquesta web valora la transparència i la participació en les webs municipals, oferint un decàleg de bones pràctiques per a la comunicació local pública.

Fa poc, l'ajuntament del Vendrell va rebre una distinció per la qualitat i la transparència de la informació i comunicació pública local. També Cubelles va rebre aquest segell de qualitatAltres ajuntament també han rebut premis en aquest sentit. I és que només cal veure la diferència de la web municipal de Calafell amb la de molts municipis de Catalunya, com Mataró, Santa Coloma de Gramanet, Vilanova i la Geltrú,...


Aquí veieu aquelles coses que serien fàcils de fer i/o posar en la web per a millorar la qualificació i no es fa. Però, el pitjor de tot no és això, sinó la tendenciositat, parcialitat i manipulació que pateixen les informacions que es donen des de la pròpia web municipal de Calafell. La valoració que dóna Infoparticip@ és un reflex de que la transparència i participació que predicava l'actual govern (CiU i PP) brilla per la seva absència.

Els informatius i altres programes que ofereix Calafell Ràdio han de passar una censura prèvia que vulnera qualsevol criteri periodístic dels treballadors de l'emissora. Només cal veure que el paper del Director de l'emissora el fa el regidor de Comunicació, Quim Vidal. Amb això, està tot dit! Mai surt cap notícia de l'oposició, ni dels actes que fem, ni de les notes de premsa que traiem, ni dels processos participatius que hem engegat,... només tenim l'espai Portaveus, un dimarts al mes, durant mitja hora. Tot un exemple de pluralitat a l'emissora!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada