dissabte, 24 de maig del 2014

Quin ús li donem als edificis abandonats?

En la quarta proposta de participació que us fem, a través del blog, volem parlar d'equipaments. Amb l'economia de crisi que vivim, seria més fàcil intentar adaptar els edificis que tenim abandonats i sense ús, en perill de degradació, que fer-ne de nous. No obstant, tampoc volem tancar la porta a aquells que requereixin de noves construccions i no es puguin encabir en edificis existents. Així, doncs, us proposem una reflexió sobre els usos que es pot donar als edificis abandonats i sense ús que poden convertir-se en equipaments del nostre municipi. Et necessitem!

Mercat Vell - Ja el govern actual ha impulsat un procés participatiu per a decidir l'ús de l'edifici. L'edifici té una superfície de 1.806 m2 (en planta aixa) i de 2.250 m2 (en planta soterrani).

Masia de La Sínia - Antiga masia d'indians catalogada que es troba en estat de deteriorament continu, ubicada darrera del Camp de Futbol de Calafell. Té una superfície de 2.600 m2 (en planta baixa) i de 1.060 m2, en plantes pis.

Masia del Vilarenc - Masia moderna ubicada davant del Parc del Vilarenc, propera a les ruïnes romanes. Es va començar a rehbilitar amb una escola taller i un pla d'ocupació com a nova seu de la regidoria de Treball i Ocupació de l'ajuntament. La seva superfície és de 580 m2.

Masia de Cal Rion - Situada al poble, té una superfície de 1.200 m2. També té un jardí de 500 m2. La masia està destinada a ser propietat municipal, segons el planejament. El Pla de Barris del Nucli Antic preveu que s'habiliti com a centre cultural.

Antic Mercat de Segur - El local és de propietat privada en un 93%. Però es va donar l'opció als antics paradistes que cedissin la parada a l'ajuntament. Té una superfície de 700 m2 (en planta baixa).

Discoteca Louie Vega - Edifici premiat amb un premi FAD i catalogat. En el planejament, està previst que pugui ser propietat municipal. També disposa d'un ampli jardí i espai d'aparcament.

Locals del Port de Segur - Locals en concessió fins el 2037, de 1.500 m2 de superfície (1.000 m2 en planta baixa i 500 en planta pis).

Antic bar de Mas Romeu - El planejament preveu que pugui ser propietat municipal. Té dues plantes i una superfície de 400 m2, en cada planta.

Local Tamanaco - Local en planta semisoterrani que va adquirir l'ajuntament amb la compra de l'antic tennis Esplai. Té accés pel carrer Rector Triadó i una superfície de 240 m2.

En parlar d'equipaments, hauríem d'excloure aquells que no té competència l'ajuntament. Així, doncs, queden exclosos del debat els equipaments sanitaris (CAP, hospitals,...), educatius (Instituts, Escoles,...) i de seguretat (Comissaries de Mossos, bombers,...). En el mapa d'instal·lacions esportives municipals es recomana la contrucció de dos camps de futbol 7 annexos al camp de futbol de Calafell, un nou pavelló, una pista poliesportiva a Valldemar i un centre integral esportiu al port. Segons la guia d'equipaments culturals de la Generalitat, a Calafell seria recomanable fer un arxiu municipal, un espai d'arts visuals multifuncional, un centre cultural i una biblioteca local. A més, disposem d'una subseu petita de la biblioteca, a Segur. Per contra, tenim un adequat espai escenicomusical, tot i que planteja alguna incompatibilitat amb l'ús esportiu del pavelló annex. El debat està servit, deixa les teves propostes en forma de comentari. Et necessitem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada