dimarts, 24 de setembre del 2013

Participació, ¿per fi?


Després de l'escrit que vam penjar al nostre blog, el passat dijous, i de l'escrit que vam presentar a l'ajuntament per al proper butlletí municipal, el divendres pel matí, l'equip de govern (CiU i PP) va donar senyals de vida pel què fa a la participació ciutadana, de forma immediata. El mateix divendres, a les 15:13 de la tarda, els regidors vam rebre un mail convocant-nos a una reunió informativa avui dimarts, a les 11:00, a alcaldia, per a explicar-nos el procés de participació ciutadana que volen obrir per a decidir el futur ús de l'edifici de l'actual mercat municipal un cop es traslladi l'activitat al nou mercat.

Cal recordar que la intenció de l'alcalde, Joan Olivella, sempre ha estat enderrocar aquest edifici. Fins i tot, avui, en l'explicació que ha fet a alcaldia, no ha descartat la demolició. Per aquest motiu, el grup municipal del PSC, en el primer ple de la legislatura, ja va entrar una moció demanant que es destinés l'actual edifici del mercat a equipaments per a entitats i actes socials. En ella, ja explicàvem quins són els possibles usos que podria tenir l'edifici, amb l'adequació oportuna, que podrien satisfer les necessitats actuals del municipi i de les entitats que, per exemple, ocupen la carpa annexa al Pavelló Joan Ortoll o el propi pavelló poliesportiu.

Tot i haver una regidoria de participació ciutadana i un tècnic municipal per a fer processos per l'estil, CiU i PP, per a iniciar i conduir el procés, han contractat els serveis del GABINET CERES, una empresa de Reus ja coneguda per un ajuntament governat per CiU que va fer un estudi de la "situació de la dona al municipi". El procés de participació serà obert a tothom, tot i que es faran 4 grups de debat: cultural i juvenil, esportiu, gent gran i veïnal. El període previst que duri el procés és d'octubre a gener.



Des del grup municipal del PSC ens alegrem que s'obri un procés participatiu per a saber què opina la societat calafellenca, ja era hora! Només s'ha fet en aquest mandat un procés "similar" que ha acabat amb la retirada de l'antic carril bici, la implantació del carril de convivència i, finalment, amb la prohibició d'anar en bicicleta al passeig. L'únic procés endegat ha acabat amb l'equip de govern (CiU i PP) donant les culpes a les associacions de veïns de prohibir anar en bicicleta pel passeig, una prohibició, a més, que ningú ha respectat i que ni la pròpia Policia Local ha estat capaç de fer complir, entre d'altres coses, per no haver posat els rètols en castellà. També es va fer un "simulacre" de participació amb el famós Pla de Mobilitat de Segur i tothom sap com ha acabat... encara es repinten senyals horitzontals i es modifiquen direccions!

Esperem, doncs, que aquesta participació no sigui un fracàs més d'aquest equip de govern que va a la deriva i sense un full de ruta clar. Sabem que l'equip de govern no té idees per a fer res en aquest edifici, ja que el seu afany és tirar-lo a terra. Però esperem, simplement, que el què surti de la participació no sigui l'excusa per a donar les culpes, novament, a aquelles persones que participen en la decisió que no comparteix l'equip de govern municipal. Seria lamentable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada