dissabte, 27 d’abril del 2013

Alguns viuen molt bé!


Cada dia em sorprèn més la capacitat de l'equip de govern per a vendre fum! Des de fa unes setmanes, a la web municipal, en el marge dret de la pantalla, apareix un logo com aquest, on diu: "Calafell al dia". Encuriosit per aquesta brillant aportació en una web que, he de confessar, cada cop em ve menys de gust mirar i que ha baixat moltíssim la qualitat amb l'actual govern, m'he introduït en aquest petit món del dia a dia i n'he tret una sèrie de conclusions que m'agradaria compartir amb tots vosaltres.


En primer lloc, els regidors que intervenen més a la via pública i, com no, l'alcalde ens donen la benvinguda amb unes frases que són dignes de fer algun comentari. Totes elles es centren en les petites coses diàries que fa l'equip de govern, com a cosa a destacar i, fins i tot, a solemnitzar immortalitzant-les en fotografies i notes de premsa. Fins i tot, alguna de les cites fa referència a la "voluntat d'aquest govern de treballar conjuntament amb el ciutadà", cosa increïble que ho diguin aquells que tenen la participació ciutadana abandonada des de que es va retirar el carril bici, que no aproven el Consell de Seguretat Ciutadana per a que la gent de Calafell participi en la presa de decisions en matèria de Seguretat o els que ni tant sols escolten les aportacions que fa l'oposició i, en molts casos, ni tant sols li pregunten l'opinió.


Quan entrem dins l'espai de Calafell al dia podem veure assenyalades en un plànol totes les actuacions que ha fet l'equip de govern en el municipi. Aparentment, fa patxoca. Però, entrant en detall, podem veure repetides fins a sis o set cops algunes d'elles. I no sorprèn, ja que moltes són coses que s'han fet sempre, es fan i es continuaran fent tota la vida.


Ampliant el plànol, en el centre, veiem repetides algunes actuacions, curiosament, en dos emplaçaments diferents. Una d'elles, la que explica que l'Ajuntament habilitarà unes àrees de picnic (inaugurades fa una setmana), la col·loquen a la masia enrunada del Mas de l'Espasa (han confós la pedrera del Mas de l'Espasa amb la masia). Però, també, la ubiquen més avall, a la muntanya de l'Escarnosa (precisament on hi ha la pedrera del Mas de l'Espasa). Per tant, no sabem si és que hi ha dues zones de picnic o el què ha fet la notícia s'ha equivocat i ha posat dos emplaçaments per a demostrar una major activitat municipal.



Però, no satisfets en fer actuacions dins el terme municipal, aquest equip de govern s'ha solidaritzat amb els municipis veïns i ha fet actuacions més enllà de les seves fronteres municipals. Segons el plànol, l'Ajuntament de Calafell ha implantat amb èxit la recollida de la fracció orgànica en l'Avinguda de Valldemar (terme de Castellet i la Gornal, comarca del Garraf i província de Barcelona)!


Encara resulta més sorprenent saber que s'han fet parcs infantils en el municipi veí de Castellet i la Gornal, ¿no sabem si amb subvenció de la Diputació de Barcelona?


Però, el més sorprenent de tot, és que l'Ajuntament de Calafell hagi retolat les parades del bus urbà en el municipi de Cunit! Precisament en un poble en el què el seu ajuntament ha retirat el servei de transport urbà, fa poc més d'un any! No sabem si és que volen mancomunar el servei d'autobús o és que volen portar el turisme rus de visita per la comarca.


Dins de les actuacions, podem destacar l'excavació de la planta soterrani del Mercat Municipal i la finalització de l'estructura i inici del tancament exterior. D'aquí poc, podrem veure-hi l'acabament del tancament exterior i l'inici de les instal·lacions, la finalització de les instal·lacions i inici dels acabats, la finalització dels acabats i l'inici de la construcció de parades interiors, la finalització de les parades interiors i posterior inauguració. Aquesta sí, il·lustrada amb un magnífic vídeo del parlament de l'alcalde!



A Segur, destacar algunes coses... la col·locació de 175 llums de Nadal (que també estan a la resta de nuclis), la solució als problemes d'inundabilitat... de la Ciutadella ibèrica!, l'espectacular millora de la jardineria de la plaça triangular de l'Avinguda França (és tant gran la plaça que no té ni nom!), la poda de les palmeres del Passeig Marítim, la pintada del Pavelló de Segur, la pintada dels passos soterrats, la pintada de les pèrgoles del Passeig Marítim, l'arranjament de ¿camins rurals?,... sorprenent!


A la Platja, també poden les palmeres del Passeig marítim, pinten els passos soterrats, la pintada de les pèrgoles del Passeig, la pintada dels passos de vianants a l'Avinguda del Vilarenc, la pintada dels passos a la Carretera del Sanatori,... en definitiva, coses que es fa cada any!


No obstant, com a nota exòtica i a destacar, la incorporació de 150 peixos al llac del Parc de la Sínia, la construcció de biòtops per als peixos del Parc de la Sínia i la plantació de tulipans en el Parc de la Sínia. Tres notícies que canviaran la dinàmica paisatgística i ecològica del municipi de Calafell i faran les delícies del turisme rus que ha de venir. Si mireu, també es destaca la plantació de nou tamarius a l'Estany... i altres coses que em sembla que no he dit, com la poda de les palmeres del passeig marítim, la pintada dels passos de vianants de l'avinguda de la Sínia, la pintada de les pèrgoles del Passeig, la pintada del pas soterrat de l'estació o la col·locació de 175 llums de Nadal.


També, a la platja, destaquen la nova regulació de l'accés rodat a l'illa de vianants. Sota aquest títol sembla una gran actuació! Però, en veure la foto, veiem que es tracta de la col·locació de dues pilones al final del passeig marítim, al límit de terme amb El Vendrell, on els cotxes fa anys que no passen, tret de moments puntuals que ho podran continuar fent!


A les urbanitzacions, per acabar el repàs publicitari de l'equip de govern, destaca l'arranjament de voreres al nucli del poble...

Tot plegat, una manera de justificar l'escassa feina de l'equip de govern i la improductiva tasca dels qui viuen de les notícies que en genera. Uns i altres, si pretenen justificar la seva inacció i manca de capacitat en emprendre nous projectes que generin activitat econòmica, moviment turístic, interès social i quelcom atractiu per a que Calafell surti de la grisor al què sembla estar sotmès sota els efectes del govern d'Olivella; si pretenen demostrar la seva professionalitat fotografiant allò que es fa cada any, que s'ha fet sempre, que s'ha de fer per obligació, que els ciutadans ja no cal que diguin i, fins i tot, algunes actuacions que freguen el ridícul com a notícia; si pretenen centrar la seva activitat periodística fent enciclopèdies exaltant les virtuts i fent lloances de l'alcalde i els il·lustres regidors que estan pendents d'allò que cal reparar, enganxar, encolar, plantar, podar, talar, senyalitzar,... estan perdent el temps! Tot això no deixa de ser propaganda barata que el ciutadà ja no es creu, que ens costa molts diners i que perden molts esforços que es podrien destinar a altres coses més importants en moments tant complicats per a tots.

1 comentari:

  1. De que otra cosa podrian hablar si no fuera de eso, algo que debe hacerse periodicamente y no precisa de proyecto ni elaboracion de plan. Los ves capacitados para otra cosa?
    Han hecho algo que no sea cambiar luces o poner parches en el asfalto? Y hasta eso lo hacen mal, dejando las luces encendidas durante el dia.
    Poco y mal, pero no les pidas mas, porque nos salen con el tema del tanatorio que, luego nos pasara factura y todavia es peor.

    Un saludo

    ResponElimina