dijous, 25 d’abril del 2013

Resum de la sessió plenària d'avui


El ple ordinari corresponent al mes d'abril s'ha celebrat avui dijous. En ell han destacat la presa de possessió de la nova regidora, Maite González Santiago, l'aprovació del reglament i plec de condicions del nou mercat municipal, l'aprovació del reglament regulador dels mercats sedentaris i algunes modificacions pressupostàries d'origen divers.

Respecte la incorporació de la nova regidora del PP que s'incorpora després d'haver plegat l'anterior, Juanjo Iglesias, s'han aprovat una sèrie d'atribucions, sous i competències que reordenen l'equip de govern. La nova regidora continuarà portant les mateixes regidories que el seu predecessor, però no estarà dins la Junta de Govern Local, ni serà tampoc Tinent d'Alcalde. Aquest lloc l'ocuparà l'altre regidor del PP, Juanjo Garcia. Amb això, el sou de l'anterior regidor d'esports el tindrà el nou Tinent d'alcalde, mentre que la nova regidora tindrà el mateix sou que tenia, fins ara, el regidor de Via Pública. La nova regidora, a més, serà també la portaveu suplent del PP i una de les representants de l'Ajuntament de Calafell a l'empresa mixta Port Segur. Des del partit socialista hem desitjat tota la sort del món a la nova regidora i també que faci un millor paper que el seu predecessor!

Respecte el reglament i el plec de condicions del nou mercat municipal de Calafell, el PSC ha manifestat la manca de transparència de l'equip de govern i el poc temps que ha donat a l'oposició per a poder fer aportacions al respecte. Els documents s'han entregat el dilluns d'aquesta setmana en la Comissió Informativa de Serveis Econòmics. El dimarts de la setmana passada, en la Comissió Informativa de Comerç i Turisme, la regidora Olga Elvira va manifestar no saber res d'aquest tema i que ho portaven des de l'àrea d'Obres i Urbanisme. Allí ja vam manifestar la nostra sorpresa respecte a que la regidoria de comerç no participés en l'elaboració del nou plec de condicions que ha de regir l'únic establiment comercial que tindrà en propietat l'Ajuntament de Calafell, és a dir el nou mercat! A més, però, la Comissió Informativa d'Obres que s'havia de celebrar el dijous de la setmana passada es va anul·lar el dia abans, mitjançant trucada telefònica. Llavors ningú ens va saber explicar els motius de l'anul·lació de la comissió. El dilluns, a la Comissió Informativa de Serveis Interns, es va tractar el punt i ens van facilitar la informació. Lamentem la manca de diàleg i voluntat de consens que ha manifestat obertament l'equip de govern en una concessió que ha de durar 30 anys. Per aquest motiu, ens hem abstingut i farem les aportacions que creiem necessàries durant l'exposició pública que es farà a partir d'ara.

Respecte el reglament regulador dels mercats ambulants, s'han desestimat les al·legacions presentades per PxC. Amb això, s'ha aprovat definitivament el reglament que regularà el funcionament dels mercadals.

En els punts econòmics, cal destacar algunes modificacions del pressupost, d'on es treu diners del manteniment de l'enllumenat públic (que s'havia de regular amb un nou contracte i que, fins el moment, no s'ha tret ni tant sols a concurs públic) i s'ha posat per a inversió en la mateixa xarxa d'enllumenat. Suposem que, amb això, es podrà fer l'enllumenat del sector oest de Calafell Platja, obra que l'equip de govern ha demanat subvencionar pel PUOSC del proper quatrieni. També han passat dos reconeixements de deute, d'imports petits, per 12.447,63€ i de 327,93€ de factures que no han seguit els tràmits correctes. Finalment, s'ha donat compte dels informes habituals de tresoreria i d'intervenció.

Acabats els punts del Ple, s'ha passat al torn de Precs i Preguntes dels regidors. La Yolanda ha criticat alguns aspectes del funcionament del projecte Calafell Crea i l'engany que ha fet l'equip de govern en afirmar en el butlletí municipal que aquest projecte dóna feina a 39 persones. El Joan Carles ha manifestat el descontent d'alguns veïns amb part del funcionament i la neteja de la piscina municipal. El Massimiliano ha demanat la data d'acabament de les obres del Cinema Iris i, també, explicacions del per què Calafell no està dins de la marca turística Penedès Marítim. El Toni ha demanat que els temes d'esports es passin per la comissió de Serveis Personals i no per la de Turisme i Promoció econòmica, ja que el PP ha buidat la regidoria d'esports i ha traslladat tot el contingut a la de promoció esportiva. També ha demanat que, en la nova àrea de fitness que s'ha instal·lat al Passeig Marítim es posi un paviment adequat per a evitar possibles lesions dels usuaris. Finalment, el Ramon ha demanat més atenció en els reconeixements a les persones de la casa que es jubilen i que no es descuidin a ningú. També, ha explicat que hi ha okupes en el pas soterrani de la Rambla Mossèn Jaume Tobella que dormen a les nits allà i generen situacions de risc. Per acabar, ha explicat el funcionament de la web de Calafell Ràdio i del projecte Calafell al dia, on l'equip de govern fa publicitat barata de les seves accions habituals i ordinàries que ha de fer com a ajuntament.

En el torn de Precs i Preguntes del públic, han vingut dos paradistes del Mercat Municipal a manifestar el desconeixement del Plec de Condicions i el descontent vers la manera com s'està portant a terme el seu possible trasllat al nou edifici. També han criticat la manca de transparència en el procés.

El José Miguel ha demanat, novament, que s'arregli el pas i les escales que hi ha al costat de l'antic Mercat de Segur. La Sònia ha demanat que es doni resposta a la pregunta que va fer en l'anterior Ple sobre les gosseres il·legals i el maltractament als gossos. El Luís ha demanat una actuació immediata en l'entorn de l'Hotel Sant Jordi, ja que els pins fan malbé la vorera. El Manel ha criticat que el butlletí municipal menteixi dient que l'ajuntament dóna feina a 39 treballadors en el projecte Calafell Crea. També ha preguntat si l'edifici del nou mercat contempla la possibilitat de construir una biblioteca al damunt, tal i com es va comprometre l'alcalde. Finalment, ha demanat que en els aparells de gimnàstica que s'han posat al Passeig Marítim, les instruccions es posin en català i no tant sols en anglès, com estan ara.

Sense més temes a tractar, s'ha acabat el Ple d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada