divendres, 16 de novembre del 2012

Un pas endavant en el reconeixement de la igualtat


Set anys després del recurs presentat pel PP davant del Tribunal Constitucional, aquest ha avalat avui la Llei que permet el matrimoni entre persones homosexuals i que va ser aprovada pel Govern socialista l’any 2005.

L’arribada dels socialistes al Govern de l’Estat va ser decisiva per a l’impuls de l’agenda legislativa més social dels darrers 20 anys, ampliant drets i reconeixements en l’exercici de la plena i efectiva igualtat de tots els ciutadans i les ciutadanes. La no discriminació per qüestions de sexe en el matrimoni va posar a Espanya al capdavant de les societats més avançades, progressistes i igualitàries del mon. Actualment, dotze països d’arreu tenen reconegut aquest dret. Els Governs d’esquerres a Catalunya també vam ser pioners en aquest sentit, impulsant una Llei que permet l’adopció d’infants per part de parelles homosexuals i contribuint així al progrés social i a la seva normalització. Més de 22.000 parelles del mateix sexe s’han casat arreu de l’Estat des de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Civil.

Aquesta sentència defenestra un dels objectius de l’ofensiva antidemocràtica endegada pel PP en contra dels drets i les llibertats dels ciutadans i que va comptar amb el suport d’UDC. Tots els Grups Parlamentaris del Congrés, a excepció del PP i dels diputats d’UDC, amb Duran Lleida al capdavant, van donar suport a una Llei llargament esperada i anhelada per molts ciutadans i ciutadanes. A Catalunya, en la votació sobre la Llei que permet l’adopció per part de parelles homosexuals, CiU va donar llibertat de vot als seus diputats per una qüestió de consciència i moralitat. Artur Mas va ser un dels diputats de CiU, juntament 13 diputats d’UDC i 8 de CDC, que va votar en contra d’aquesta Llei.

Un cop més, l’agenda social va fer confluir els interessos de la dreta a Espanya i a Catalunya. Des de la jerarquia catòlica fins els moviments ultres o UDC i en Mas van donar l’esquena al progrés i la igualtat entre els ciutadans. No podem oblidar les paraules de Duran Lleida defensant els psiquiatres que s’oferien a curar l’homosexualitat amb fàrmacs o teràpies reconductals, mentre des de les files Populars, Ana Botella parlava de pomes i peres.

Cal recordar-ho perquè avui ens trobem amb un president a Catalunya, Artur Mas, que planteja saltar-se la legalitat i que ha fet una pèssima gestió social al capdavant del seu Govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada