diumenge, 11 de març del 2012

Nou mesos de govern a la deriva


El 29 de setembre de 2010, el PP de Calafell estrenava un blog de política municipal amb una entrada titulada "Cal una renovació dels polítics de Calafell", i en la que es criticava la presumpta "situació d'inestabilitat política" que vivia l'antic equip de govern fruit d'un pacte, segons ells, "de reconciliació entre PSC i ADMC". També opinaven que el govern de llavors vivia "d'esquenes a la ciutadania, tota una traïció al poble i, donant un espectacle llastimós". "La política no està renyida amb una actuació personal exemplar" continuava l'escrit. Aquest concloïa remarcant la idea de la necessitat de renovació de la política i dels polítics de Calafell.

Avui, 7 de març de 2012, després d'any i mig d'aquelles declaracions efectuades pel grup municipal del PP i, després de 9 mesos de govern en coalició CiU-PP, com a oposició i fruit de totes les polèmiques que darrerament el govern ens ha ofert als ciutadans, ens fem unes preguntes. On és el sentit comú d'aquest govern? On és la confiança que tant proclamaven durant la campanya electoral? On són els polítics exemplars? On és l'estabilitat del pacte CiU-PP? Qui governa d'esquenes al municipi? Qui fa d'oposició?

Si al setembre de 2010, després de més tres anys de govern socialista (en coalició amb ADMC i ERC) amb una trajectòria impecable de projectes socials, de serveis i de caire urbanístic invertits a Calafell, a pesar de la crisi, se'ns demanava una renovació política. Ara, 9 mesos després de govern CiU-PP, amb la manca de projecte demostrada, amb la quantitat de polèmiques que ha viscut el municipi fruit d'actuacions força indesitjables per part d'alguns membres del govern, i amb un clima manifest de desconfiança, estem en condicions, i és la nostra obligació com a oposició, de demanar públicament al govern responsabilitat. Demanar al govern una manera més sensata i més madura de fer política. Aquella altra manera de fer política que tan eufòricament van prometre i que encara no hem vist.

Política d'oposició, promeses de processos de participació ciutadana frustrats, persecucions ideològiques a treballadors de l'ajuntament i acomiadaments improcedents amb finalitats polítiques, pèrdua de drets laborals per part del col·lectiu dels treballadors de l'ajuntament, contractacions per compromís partidista d’alts càrrecs, apropiació de projectes encetats i promoguts per l'anterior equip de govern, actituds de negligència per part d'alguns regidors del govern respecte al càrrec que ocupen, manca de respecte envers la ciutadania manifesta i escoltada en converses telefòniques, augment de la pressió fiscal, interessos ocults de manipulació, retallades pressupostàries en matèria de politiques socials, i fins i tot, mentides. Aquest és el bagatge, fins ara, del nou govern.

L'historial del govern CiU-PP, l'expedient d'un govern que ens està portant a la deriva. Tot un seguit de despropòsits i d'actituds corporativistes. També de prevalença dels interessos de partit, per sobre dels interessos municipals que han provocat tot un ambient enrarit aconseguint que la ciutadania denunciï, dia a dia, la manca de sensibilitat i de responsabilitat. Els ciutadans estan percebent que el govern CiU-PP de Calafell utilitza l'Ajuntament com una forma de viure de rèdits durant quatre anys.

Només portem 9 mesos, però de continuar per aquest camí, arribarà el moment en que perdin de vista l'horitzó que Calafell es mereix. Un horitzó de treball, tranquil·litat, seguretat i confiança que els ciutadans esperen d'un govern i, pel que sembla, tant ens costarà assolir. Ara, nosaltres sí diem alt i clar: cal una renovació de la forma de fer política a Calafell.

Mai altre govern, en tan breu període de mandat ha perdut la confiança i la credibilitat dels ciutadans. No hi ha precedents a Calafell. De continuar en aquesta línia, quants mesos més trigaran en enfonsar-nos?

2 comentaris:

  1. Buenos dias, nunca en la historia desde la democracia en el municipio hemos tenido unos regidores con menos digdinad y presstigio personal que hay en el nuevo gobierno CIU-PP, morosos, adulteros, etc, y eso no es meterse en la vida personal de nadie, es la verdad, y los que nos representan deberian de dar ejemplo en todos los sentidos, y el alcalde lo permite, creo que deberian dimitir por poca verguenza.

    ResponElimina
  2. Sinceramente esperaba más del equipo de gobierno, lo cierto es que a duras penas se van desarrollando los proyectos iniciados en el anterior mandato y con muchisimas dificultades, tal vez deberían considerar acercarse a los grupos de oposición y aprender algo, dejar esa postura de suficiencia y prepotencia para trabajar conjuntamente, porque de seguir así esto no habrá quien lo arregle.
    Un saludo

    ResponElimina