dijous, 13 d’octubre del 2011

L'Institut és cosa de tots, Sr. Olivella


La foto que podeu veure més amunt correspon a una imatge que es podia consultar en el programa socialista de les anteriors eleccions municipals. Per què diem això? Llegim un moment les darreres declaracions de l'alcalde en relació a l'Institut La Talaia de Segur de Calafell:

"Des de que vam assolir el govern a l’Ajuntament de Calafell, hem mantingut diverses reunions amb els responsables d’Educació de la Generalitat, els quals han deixat palès que la construcció d’aquest nou equipament era una de les seves prioritats. Tanmateix, no volem pecar de massa optimistes, perquè sabem que les circumstàncies són difícils, però lluitarem fins l’últim moment perquè aquest institut sigui una realitat. Perquè després de quatre anys perduts, quatre anys aturant i canviant el projecte anterior que nosaltres vam deixar tancat, considerem que ara ja toca."

Oi que sembla que la feina l'hagi fet ell tot sòl? Doncs no! Comencem pels antecedents del projecte:

1- Octubre de 2007: reunió en el Departament d'Ensenyament dels Serveis Territorials de Tarragona. Tema: Institut de Segur. Assistents: alcalde, Jordi Sánchez; regidor de Territori, Ramon Ferré; regidora d'Educació, Teresa Cumplido. Es pregunta per la situació concreta de l'Institut i se'ns comunica que la darrera reunió mantinguda per tractar sobre aquest tema la van mantenir anys abans els membres del consistori de llavors, Miquel Roso i Joan Olivella. Val a dir que a la Generalitat no hi ha cap document de l'actuació. Per tant, formalment no s'havia iniciat cap projecte.

2- En tot cas, hauria estat un acord de paraula i vinculat al sector K de Mas Mel, en uns terrenys amb una pendent superior al 20% que la Generalitat no acceptava. Aquesta informació ens la va facilitar el seu dia el propi Govern català. Per cert, aquest terreny es pretenia aconseguir doblant el nombre d'habitatges permesos en el sector, amb un conveni il·legal, signat pel senyor Olivella amb el Grup Gaudir.

3- El govern socialista municipal va preferir ubicar al centre de Segur aquest equipament, per la seva centralitat i bona comunicació. Així s'evitaven problemes de mobilitat com els que es donen a l'escola La Ginesta, projecte portat a terme (aquest sí) per un govern de CiU del qual formava part el Joan Olivella, o els del Mossèn Cinto, que genera un volum de circulació impropi d'una urbanització residencial com és Mas Mel. Per aconseguir això es va efectuar una modificació del planejament llavors vigent, amb el vot en contra de CiU i Olivella.

4- El març de 2011 hi va haver una taula mixta per tractar el tema de l'Institut, entre d'altres. Per part de l'Ajuntament vàrem deixar palès que aquest equipament era innegociable i altament prioritari.

5- Efectivament, el darrer tràmit del que parla l'alcalde triomfalment ha estat aprovat per ell. Però ho ha estat senzillament per què li tocava fer-ho, ja que aquest tràmit (l'últim de tots els que calia fer) havia estat iniciat per l'anterior govern socialista, amb l'aprovació inicial del Pla especial, on, per cert, Olivella i CiU es van abstenir. Podeu preguntar a pares i professors, informats puntualment per l'Ajuntament, sobre qui va fer què en el procés d'implantació del nou Institut. També podeu consultar els diversos diaris oficials de la Generalitat i de la Província.

Els socialistes entenem que un projecte així és de tots, i no volem excloure al que ara és el govern municipal. Però no ens agrada que algú falti a la veritat davant del poble en un tema que l'atany i el preocupa. I molt menys, que ho faci l'alcalde.

7 comentaris:

  1. Es mas facil ,se consulta el diario oficial y la adjudicacion del proyecto ,creo que tambien esta la construccion ...no recuerdo ,se vera que la fecha es anterior a las elecciones municipales

    ResponElimina
  2. Informació relacionada amb l’Institut la Talaia (Segur)

    - Licitació del contracte. GOGC. Número 5609 del 16 – 4 – 2010

    - Assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic… GISA. Data de publicació 16 -4- 2010

    - Contracte d’obres. DOGC. Número 5761 – 23. 11. 2010 (pàg. 85687)

    Link per consulta: http://www.gencat.cat/diari/5761/10321100.htm

    Amen d’aquestes informacions referents a la Generalitat, hi han tots els procediments que l’ajuntament, bé des de obres o des de la regidoria d’Educació, va haver de realitzar.
    Aquest ha estat un procediment molt llarg i amb moltes qüestions a tenir present.

    Resto a la disposició de vostès per a qualsevol aclariment.

    Teresa Cumplido

    ResponElimina
  3. Visto el percal que tiene encima el sr. Olivella,y del cual era consciente, hoy en día sus palabras gozan de poca credibilidad. Este señor parece que no se da cuenta que las nuevas tecnologías hacen que el ciudadano esté informado constantemente. Por favor, no menosprecie el intelecto de la gente y por lo menos no falsee la información.
    Gracias

    ResponElimina
  4. El tira mierda que algo queda, es el lev motiv de este equipo de gobierno.

    ResponElimina
  5. No seais suspicaces.
    Son tantos los nuevos proyectos que es posible que en algunos de ellos no recuerden el momento de inicio, ni su tramitación.

    Un saludo.


    J. Navarro

    ResponElimina
  6. Estas son palabras de la Sra. Elvira en mayo de este año y que podeis ver en su blog:

    "Representa la esperanza por defender que "otra manera de hacer política es posible", en un Municipio en el que su repercusión mediática ha venido marcada durante años por los escándalos políticos y por ello necesita de una regeneración política que haga que desaparezcan los vicios existentes"

    Palabrejas, palabrejas y palabrejas... ella ya sabía perfectamente quien era su parteneire... y lo consentía. Estaba engañando al pueblo ya a conciencia. y todo por un par de sillas en el consistorio..
    Y al Sr. olivella se le avisó en varias ocasiones, pero hizo caso omiso. Sobrevaloró sus propias capacidades de gestión y liderazgo.
    Yo no considero al alcalde como una víctima más de este personaje.. el sabía desde un principio con quien pactaba y lo que ya se cocía en el PP. El también quería su silla.

    ResponElimina
  7. ¡menudo follón! Seguro que Olivella no hace nada. No le veo yo con ánimos ni fuerza para tomar decisiones serias. No tiene carácter.

    ResponElimina