dilluns, 14 d’octubre del 2024

El sofà de l’alcalde es reinventa i es transforma en el despatx itinerant



(Font: ajuntament de Calafell)

Les sessions del nou format s’emetran en directe per Instagram i també podran fer-se preguntes per aquesta xarxa social

El sofà de l’alcalde de Calafell es reinventa i, a partir de novembre, es transformarà en el despatx itinerant. La idea continua sent atendre la ciutadania de forma àgil i directa, amb un petit canvi de format: una taula i unes cadires, com si fos un despatx, però al carrer o en algun equipament públic. I afegint a la presencialitat la participació mitjançant les xarxes socials.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “Durant l’últim any no hem fet sofà, per tal de repensar-lo. Durant vuit anys va funcionar molt bé i hi vaig atendre més de 1.500 persones. Ja havia fet el sofà durant un parell d’anys quan estava a l’oposició”.

Ferré afegeix: “Després d’una dècada, tocava renovar el format. No serà tan diferent, però confiem que permetrà anar més per feina i tenir un tracte encara més de tu a tu, per atendre les preguntes, consultes o queixes que s’hi plantegin”.

Una altra novetat és que el despatx itinerant es farà també en equipaments com centres cívics. “Estarem o a la porta o al vestíbul, buscant arribar a altres sectors de la ciutadania”, apunta l’alcalde. Alguna d’aquestes sessions es farà en un punt d’atenció de les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC).

I una innovació important: les sessions s’emetran en directe per Instagram, xarxa social per la qual podran fer-se preguntes, que l’alcalde contestarà per aquest canal.

Ja s’han programat quatre sessions entre novembre i final d’any:

  • Dimarts 12 de novembre. De 10 a 12 hores. Al mercadal setmanal de Calafell, davant del CAP.
  • Divendres 22 de novembre. De 10 a 12 hores. Al mercadal setmanal de Segur de Calafell, davant de l’entrada al Port.
  • Dimecres 4 de desembre. De 10 a 12 hores. Al centre cívic Cinema Iris.
  • Divendres 13 de desembre. De 10 a 12 hores. Al centre cívic Montse Civit.

diumenge, 6 d’octubre del 2024

L’Esclat obrirà un supermercat a la rambla Mossèn Jaume Tobella


(Font: ajuntament de Calafell)

Aprovat el pla de millora urbana que completa el sector sud del nucli del Poble de Calafell

La cadena comercial L’Esclat obrirà un supermercat a la rambla Mossèn Jaume Tobella de Calafell. En aquest projecte s’hi inclourà la urbanització de la zona, que completarà el sector sud del nucli del Poble, al barri de Cal Bolavà. Tot plegat forma part d’un pla de millora urbana que aquest divendres, 4 d’octubre, ha aprovat definitivament el ple de l’Ajuntament.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha apuntat: “Després d’aquesta aprovació permet que els promotors puguin elaborar ja el projecte de reparcel·lació i d’urbanització”.

I afegeix: “Potser el que més es veurà sigui la zona comercial, però l’actuació inclourà la prolongació de carrers i la corresponent creació d’estacionament, crearà una zona enjardinada i reduirà la previsió que hi havia de fer habitatge privat i conservarà la de de fer-ne de protecció oficial”.



El futur centre comercial comptarà amb dues plantes d’aparcament soterrat, amb la qual cosa no afectarà a l’estacionament general de la zona. “Això i els nous carrers que s’urbanitzaran a càrrec de la promotora, donaran resposta a la demanda d’aparcament del veïnat del barri de Cal Bolavà”, diu Ferré.

Segons l’alcalde, “els canvis que s’introdueixen pel que fa a l’habitatge ens permet continuar reduint-ne el nombre total al municipi. I a la vegada, afavorint l’habitatge públic, que és una de les necessitats del municipi”.

De moment, a la zona s’hi han fet uns treballs d’enderroc, que han afectat una antiga fàbrica de materials de construcció que estava en ruïna. Aquesta actuació correspon a un expedient urbanístic diferent a l’aprovat aquest 4 d’octubre, però forma part del conjunt.