diumenge, 8 de setembre del 2024

Més de 2.000 escolars tindran, aquest curs a Calafell, llibres de text reutilitzables


(Font: ajuntament de Calafell)

El programa significa que el cost per infant es redueixi fins a 30 euros, a primària, i a 40 euros, a secundària

Més de 2.000 escolars usaran, aquest curs 2024-2025, el programa de reutilització de llibres de text impulsat per l’Ajuntament de Calafell, amb la col·laboració de la comunitat educativa. S’hi pot acollir tot l’alumnat d’ensenyaments obligatoris, com primària i secundària.


El programa va posar-se en marxa l’any 2007 i ja s’hi han acollit milers de famílies. El avantatge més conegut és l’estalvi econòmic. El cost per infant es redueix fins a 30 euros, a educació primària, i a 40 euros, a secundària.


La tria dels llibres de text la fa cada centre. Per això, pot donar-se el cas que, puntualment i segons la selecció, el cost sigui superior.


Per rebre els llibres d’aquest programa cal haver-se inscrit al mes de juny. Algun centre encara fa el lliurament presencial. Però la majoria els entrega a l’aula el primer dia de classe o treballa amb llicències de llibres digitals.


Què busca el projecte


El projecte de reutilització té dues finalitats: l'objectiu pedagògic, ecològic i solidari, integrat com a projecte d’escola, i l'objectiu d'estalvi econòmic familiar. Es tracta d'un model de reutilització parcial: no s'inclouen els llibres d'activitats, considerats fungibles, ni aquells llibres que incorporen activitats en el mateix volum.


La regidora de Formació de l’Ajuntament, Mnal El Mesmoudi Belechgar Soussi, explica: “L’econòmic no és l’únic factor d’aquest projecte. També hi compta, i molt, la qüestió ecològica, ja que la reutilització implica un important estalvi de paper”.


La regidora afegeix: “Però també hi ha una qüestió educativa. El projecte ajuda a formar els alumnes en valorar i conservar les coses i compartir l’esforç”.


De cara a aquest curs 2024-2025, l’Ajuntament ha realitzat una compra de llibres, i de llicències per a materials docents informàtics, per import de 626.831,32 euros. Aquesta despesa ateny els quatre propers cursos, ja que ara tocava renovar els llibres usats en els quatre anys anteriors.

dijous, 5 de setembre del 2024

Helena Rubio, nova Primera Secretària del PSC de Calafell



Helena Rubio Pérez ha estat escollida, aquesta tarda, com a Primera Secretària del PSC de Calafell, per l'assamblea de l'agrupació. Ha aconseguit 26 vots a favor i una sola abstenció, fet que demostra la bona feina feta al capdavant de la gestora que ha presidit durant dos anys.


D'aquesta manera, s'ha convertit en la segona dona que assoleix la primera secretaria de l'agrupació socialista. De fet, és la primera executiva que incorpora una Secretaria d'Igualtat i Gent gran, demostrant la sensibilitat vers el paper de la dona i les diferents opcions sexuals del socialisme calafellenc. Aquesta Secretaria la portarà Sònia Mirambell.


Esther Sáez serà la Secretària d'Organització. Aron Marcos portarà la Secretaria de Política Municipal i Javier Estepa les finances. A més, formaran part de l'executiva l'alcalde, Ramon Ferré, i el portaveu del Grup Municipal, Miguel Ángel Perín, com a membres nats de la mateixa. Tots set seran membres del Consell de Federació del Camp de Tarragona, representant els socialistes de Calafell.