dilluns, 1 d’abril del 2024

Nou pas endavant en el projecte de renovació del cor del barri de Segur Platja

(Font: ajuntament de Calafell)

Tancats els acords per a finançar i executar les obres, que seran la inversió pública més important de la història del municipi

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovart el conveni de col·laboració amb l’empresa municipal CEMSSA, per tirar endavant les obres de renovació de carreres al barri de Segur Platja. Serà la inversió pública més important de la història del municipi, amb un import de 10,5 milions d’euros. Implicarà la remodelació integral de 25.000 metres qiuadrats de places i carrers, amb tots els serveis inclosos.

És un pas més d’aquest projecte

El conveni aprovat preveu la forma en què s’adjudicaran, finançaran i realitzaran aquestes obres.

L’adjudicació i l’execució de tot el projecte anirà a càrrec de CEMSSA.

L’empresa municipal sufragarà de forma directa les obres relaciones amb els serveis d’aigua, clavegueram i recollida d’aigües pluvials, és a dir els treballs associats al cicle de l’aigua.

L’Ajuntament finançarà directament totes les actuacions en superfície: paviments, voreres, arbrat, mobiliari urbà, enllumenat públic...

El repartiment del cost econòmic del projecte serà el següent:

CEMSSA invertirà en la seva part 5.937.552,76 euros. És el 56,75%.

L’Ajuntament en posarà 4.524.277,71 euros, una part a crèdit i una, amb recursos propis. És el 43,25%.


D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat una subvenció de 300.000 euros per les obres relatives a la xarxa de subministrament d’aigua.



Una actuació d'impacte

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “Hi haurà una única obra, com és lògic, però es finançarà per dues vies. Això és imprescindible pel volum d’inversió i sobretot per no estar anys en obres i acabar-les en els dos anys o dos anys i mig prevists”.

Ferré recorda: “Serà una actuació d’impacte, que posarà al dia un dels sectors del nucli de Segur més antics i que han quedat més obsolets”. I afegeix: “I una dada clau per entendre la importància de l’obra i perquè hem prioritzat aquest sector, i que poca gent coneix: hi viu el 25% de la població empadronada del municipi”.

La renovació serà integral, amb carrers de plataforma única o zones d’arbrat apropiat al tipus de carrer i a l’emplaçament del barri, a prop del mar. També se soterraran les xarxes aèries de serveis i es pacificarà el trànsit.

En definitiva, “serà una actuació que tindrà un gran pes en el subsòl, que també tindrà repercussió a la superfície dels carrers i permetrà una millora ambiental, circulatòria i d’usabilitat de l’espai públic a tot el barri”, destaca l’alcalde.

Però és més, es tracta d’un projecte molt innovador, elaborat pel despatx Batlle i Roig Arquitectura, que incorpora nous plantejaments urbanístics per a resoldre problemes de sempre. Per exemple, la inundabilitat del barri s’encara amb propostes noves que van més enllà de la canalització soterrània de les aigües de pluja. En aquest sentit, les noves zones de verd filtraran part d’aquesta aigua i ajudaran a la seva evacuació.

Ferré es mostra orgullós d’un projecte que “serà un referent de l’urbanisme del futur, que altres ajuntaments i molts arquitectes vindran a veure per a agafar idees”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada