diumenge, 12 de novembre del 2023

Surten a licitació els primers treballs de la residència de persones grans i discapacitades de la Masia de la Sínia



(Font: ajuntament de Calafell)

L’equipament, que s’aixecarà en dues fases, oferirà 120 places amb un model innovador, centrat en la autonomia de les persones residents

Han sortit a licitació les primeres obres del futur complex residencial per a persones grans i persones amb diversitat funcional, que es crearà a la Masia de la Sínia de Calafell. Són els treballs de moviment de terres i fonamentació i els treu a subhasta la Fundació Santa Teresa del Vendrell, entitat que ha rebut la concessió de l’Ajuntament per a construir i gestionar aquest nou equipament.

Fins al proper 17 de novembre, les empreses que hi estiguin interessades poden consultar les bases de la licitació a l’apartat corresponent de la web de la Fundació.

La residència s’aixecarà en l’espai adjacent a l’actual centre de dia i centre ocupacional, també gestionar per la mateixa Fundació, que ha esdevingut un referent d’innovació social i de qualitat assistencial a Catalunya.

Segons expliquen els responsables de la Fundació Santa Teresa, la residència serà també un referent en l’atenció residencial, tant a persones grans com a persones amb diversitat funcional. El plantejament serà molt innovador, basat en el model d’atenció centrat en la persona i en la seva integració a la comunitat.

L’equipament, inspirat en models dels països nòrdics, comptarà amb 20 unitats de convivència, de 6 persones cadascuna, que permetrà viure en un ambient molt familiar, disposant de tots els serveis i suports que puguin necessitar les persones que hi resideixin, però alhora amb una flexibilitat que permeti a cada persona gaudir de la seva autonomia.

Es tracta d’un projecte que incorpora la domòtica i les tecnologies que faciliten la vida de les persones, i alhora els suports professionals que garanteixen una atenció de qualitat.

Aquest projecte també tindrà un impacte important en la creació d’ocupació, ja que es crearan més de 80 llocs de treball directes.

Fons Next Generation

La inversió total en el nou centre es farà en dues fases, atés el seu elevat import: 13 milions d’euros, una de les inversions més importants que s’hagi fet mai a Calafell. Es finançaran per diverses vies. D’una banda, els fons europeus Next Generation hi aportaran 5 milions. La Generalitat en posarà uns 4 milions. Finalment, la Fundació Santa Teresa hi invertirà 4,3 milions.

L’alcalde, Ramon Ferré, destaca: “Tenir una residència pública per a persones grans és una demanda històrica al nostre municipi. Des de fa dècades que es reclama un equipament així. Ens n’hem d’alegrar per aconseguir-ho i, a la vegada, retre homenatge a moltes persones que hi han lluitat, part de las quals no ho podran veure”.

Ferré afegeix: “És molt important que una part de la residència estigui reservada a persones amb discapacitats intel·lectuals. Serà una fórmula importantíssima per a fer de Calafell un municipi inclusiu i amb qualitat de vida per a tothom".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada