diumenge, 19 de novembre del 2023

La L-3 del bus urbà de Calafell ampliarà els horaris a partir de l’1 de desembre



També es canvia el tipus de vehicle per a augmentar la capacitat

La línia L-3 del bus urbà de Calafell ampliarà els seus horaris a partir del proper 1 de desembre. Amb aquesta mesura, el servei s’iniciarà més aviat i acabarà també més tard. A la matinada, el primer viatge dels dies feiners s’iniciarà a les 6:25 hores, en comptes de les 7. I al final del dia, l’última expedició arrancarà a les 21:35 hores, en comptes de les 20 hores, tot acabant el servei a les 22:55.

Una altra novetat és que canviarà el tipus de vehicle, que serà més gran que l’actual, per tal d’augmentar -ne la capacitat. Amb els nous busos, del model de color groc, es duplicarà aquesta capacitat. A la vegada, ha calgut retocar el recorregut de la línia, perquè els carrers estrets pels quals passa el bus petit, el de color blanc, no són aptes pel vehicle gran. S’ha buscat que les noves parades estiguin el més prop possible de les antigues.

A més, aprofitant la necessitat del canvi de l'itinerari s'ha assolit la demanda ciutadana dels veïns de la zona nord de l'avinguda Espanya i Comte Gómez de Orbaneja, i carrers propers, al nucli de Segur de Calafell. Aquest barri passa a poder usar totes les expedicions, tots els dies. Fins ara, només en tenia dues i de dilluns a divendres.

Un altre canvi és adaptar l’horari a la realitat d’una ruta molt llarga i amb nombroses parades, fet que provocava retards molt importants. El temps d’una hora havia esdevingut irreal. En el nou horari, les expedicions surten cada hora i 20 minuts. És un temps realista que es podrà realitzar amb puntualitat. Això beneficiarà l’usuari, que podrà preveure l’hora en què haurà d’apropar-se a la parada, o saber l’hora arribarà al seu destí.

Els nous horaris i parades poden veure’s en l’arxiu adjunt a aquesta notícia. Recordeu que són a partir de l’1 de desembre, no abans.

El tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica: “La L-3 tenia unes mancances històriques, relacionades precisament amb la capacitat i la fiabilitat respecte a la puntualitat, que eren diana de totes les queixes”. Perín afegeix: “Garantir la capacitat i la puntualitat obliga a modificar l’itinerari, però hem aconseguit un bon compromís entre tots els factors implicats i amb un increment del cost del servei raonable”.

L’Ajuntament recorda que l’ampliació dels horaris del bus urbà és un dels seus compromisos més prioritaris. I que aquí comença a complir-se. De cara a l’any vinent, confia poder ampliar l’horari de totes les línies del servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada