dimarts, 6 d’agost del 2019

L’Agència Catalana de l’Aigua licita la redacció del projecte d’ampliació de la depuradora de Calafell


(Font: ajuntament de Calafell)

Les futures obres han de servir per posar solució a l’actual saturació i al desgast de les instal·lacions

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a licitació la redacció del projecte d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Calafell. Els treballs objecte de subhasta no són les obres pròpiament dites, sinó l’elaboració del projecte. Aquesta feina, preliminar, costarà 109.773,71 euros, a càrrec íntegrament de l’ACA, i tindrà un termini d’execució de 9 mesos.
Es calcula que la futura ampliació costarà entre 2 i 3 milions d’euros. No hi ha data encara per a l’inici de les obres, ja que les disponibilitats pressupostàries de l’ACA provoquen una “llista d’espera llarga”. Tanmateix, el procés ja és marxa, un any després que l’Agència prengués la decisió d’encarar aquesta obra.
La futura ampliació ha de servir per posar solució a l’actual saturació de la depuradora, que no dóna a l’abast durant la temporada alta d’estiu, quan la població del municipi es multiplica per més de quatre. L’ACA planteja també una rehabilitació a fons de les instal·lacions existents, que pateixen un important desgast després de més d’un quart de segle de funcionament. El desgast produeix deteriorament tant en certs equips com en l’obra civil.
A més, també es rehabilitarà i millorarà l’estació de bombament que hi ha a la rotonda de la Creu Roja. Aquesta instal·lació també necessita una reparació estructural i corregir-hi moltes deficiències.
La depuradora de Calafell té capacitat per tractar 12.000 metres cúbics d’aigües residuals al dia. Permet atendre una mitjana de població de 70.000 habitants, que resulta insuficient durant la temporada alta d’estiu. L’estació compta amb 10,3 quilòmetres de col·lectors i sis bombaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada