Anem bé, sí. Podem dir-ho amb dades objectives, perquè estem parlant d’economia. Tant d’economia municipal, la de l’Ajuntament, com d’economia local, pel que fa a la creació d’empreses i a l’ocupació. No tot són flors i violes: la situació política general continua afectant el turisme, però en allò que sí depén de nosaltres, els deures estan fets i és normal que moltes coses vagin bé.
Vam començar el mandat complint la promesa electoral de baixar un 10% l’IBI. Dèiem que era possible, perquè no tenia sentit mantenir-lo en el tipus màxim i que després “sobressin” diners, més quan a tanta gent li costava esforços pagar-lo. I ha estat possible. Les arques municipals ho han encaixat perfectament i més de dos milions d’euros anuals han “tornat” a les mans dels ciutadans. Alguna repercussió haurà tingut en el consum i en l’economia local, oi?
Però la gestió que hem fet a l’Ajuntament ha permés, a més, reduir l’endeutament de l’Ajuntament, que el juny de 2015 estava en el 89% i ara, en el 72%. I això que, com ens retreu l’oposició, hem contractat nous crèdits... Com ho hem fet, perquè miracles no n’hi ha? Doncs és molt fàcil d’explicar. Cada any hem amortitzat crèdits anteriors, i els nous no han superat mai el 80% dels amortitzats. Amb això hem anat rebaixant l’endeutament. Però hi ha una pregunta òbvia: no es podia invertir igual sense amortitzar tant? És normal que us la feu. Però sabeu què passa? Que hem canviat uns préstecs amb interessos alts per crèdits barats, que estan representant un estalvi financer molt important. Disculpeu que us donem tantes xifres, però és important donar-ne, si més no les bàsiques perquè s’entengui que estem dient.
D’altra banda, estem d’acord que la tan anomenada recuperació no és per tirar coets. Però si més no localment, quan algunes coses s’han fet bé, hi ha efectes perceptibles. I que es poden objectivar. L’atur n’és un bon exemple. Quan va començar aquest mandat, el juny de 2015, estava en un dramàtic 22%: a data d’avui, en canvi, està en un 14%, un tercera part menys. No ens en podem alegrar, perquè moltas conciutadans continuen patint els efectes de la crisi, però la millora és òbvia.
Hi ha tingut molt a veure les polítiques de foment de l’economia i de l’emprenedorira que s’han fet des del departament de Treball de l’Ajuntament, en particular a través del centre empresarial municipal Vilarenc Zenit. Una part d’aquesta feina també explica el creixement del nombre d’empreses existents al municipi. El 30 de juny de 2015, n’hi havia 1.525. El 30 de juny de 2018 n’eren 1.644. El Vilarenc Zenit n’ha ajudat a nèixer unes quantes desenes...
Anem bé. Estem en el bon camí. I cal seguir en aquesta línia. Per això, caldrà la continuïtat de l’equipque ha liderat el govern municipal en els darrers anys, amb l’alcalde, Ramon Ferré, al capdavant. Per això diem que en volem més, i que volem més Ramon.
Article publicat aquest agost al Calafell Info
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada