dilluns, 12 de desembre del 2016

Resum de la sessió plenària d'avui


La sessió ordinària del mes de desembre s'ha celebrat aquesta tarda-nit i ha tingut com a novetat l'estrena del nou Secretari de la Corporació, Àlex Pallarès, que substitueix la fins ara Secretària, Àgueda Subirada, de baixa per embaràs. El nou secretari és habilitat nacional i prové de l'ajuntament de l'Arboç, on havia estat els darrers tres anys.

En els punts del ple, s'ha donat compte de què la Corporació no té cap càrrec de confiança. També s'ha donat compte de diversos decrets on hi ha hagut alguna discrepància per part de la intervenció municipal, de l'informe d'execució trimestral, del seguiment anual del pla d'ajust i del cost efectiu dels serveis.

Entre els punts debatuts, s'ha aprovat la bonificació de les obres de l'escola Santa Creu i el Pla Local de Joventut. També s'ha aprovat el reconeixement extrajudicial de crèdits, per a pagar proveïdors, la subvenció a l'associació de veïns de Mas Romeu i la modificació de les bases del Carnaval Xurigué pel 2017.

Després d'això, s'han debatut les mocions presentades pels diversos grups municipals. El PSC havia presentat la moció per a donar suport a les oficines liquidadores, deprés dels diferents intents de la Generalitat per a eradicar-les i que suposaria una pèrdua de proximitat al territori dels cobraments d'alguns dels impostos de l'Estat.

Ciutadans i CiU havien consensuat una moció sobre l'el·laboració d'un pla de voreres i adequació de carrers. Curiosament, aquests dos grups són els que no van donar suport a l'aprovació de les ordenances. Per tant, demagògia barata, ja que no han volgut dir com s'havia de finançar aquest pla. Els dos grups també van criticar la sol·licitud de préstec que ha fet l'actual equip de govern per a finançar les inversions. La moció no s'ha aprovat. També s'ha debatut i aprovat la moció de Ciutadans per a que l'ajuntament prengui mesures de comprovació i investigació per a verificar els ingressos procedents de la facturació de les empreses explotadores de subministre d'interès general.

Finalment, s'han debatut les mocions de la CUP pel foment i l'ús de la bicicleta i per a donar suport a totes les persones amenaçades per procediments judicials pel seu compromís amb el dret a l'autodeterminació i la sobirania. Ambdues s'han aprovat.

Acabat els Precs i Preguntes dels regidors, s'ha passat als Precs i Preguntes del Públic. Carmen ha preguntat pels robatoris i per la manca de llum al carrer Dr. Dachs. Francisco ha demanat bandes rugoses al carrer Estats Units i per l'ordenança de gossos a la platja. Pedro ha preguntat per un Gual de minusvàlids, per la senyalització d'un edifici i pel parc de la Sínia. Manel ha felicitat les festes i ha demanat a Ciutadans que faci bilingües les mocions. Òscar ha preguntat per la prova pilot de les terrasses a la platja, per una possible regeneració de la sorra i ha demanat canviar la fórmula dels Precs i preguntes. Finalment, la Cristina ha demanat solucions per un problema sanitari que produeixen uns pollancres a casa de la seva mare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada