dimarts, 4 de març del 2014

Les dones decidim!


Benvolgudes, benvolguts,

El proper dissabte 8 de març celebrarem el Dia Internacional de les Dones.

En aquesta ocasió els i les socialistes posarem l’accent en denunciar la reforma de la Llei de l’Avortament del PP i en el nostre compromís perquè els drets de les dones no es retallin. Estem disposats a arribar fins on faci falta. Recorrerem al Parlament Europeu aquesta reforma, per garantir el dret de les dones a avortar. El Parlament Europeu ja s’ha pronunciat contra la reforma de la Llei de l’Avortament del PP i ha demanat a Rajoy la seva retirada. Ni cap polític, ni cap religió poden decidir sobre el cos de la dona. Necessitem una normativa estable, que doni a les dones la seguretat que els seus drets no minvaran amb els canvis de govern i que garanteixi la seva llibertat. Per això prioritzarem la presentació d’una iniciativa al Parlament Europeu: la creació d’un marc europeu de drets mínims de les dones. Europa pot suposar la garantia que les dones no patiran més retallades dels seus drets malgrat que governi la dreta.

La reforma de la Llei de l’Avortament situa el PP a la dreta de la dreta. Es tracta d’una llei retrògrada, amb la qual les nostres filles no podran tenir els mateixos drets de què disposaven les seves mares a la mateixa edat. L’anomenada ‘Llei Gallardón’ fomenta la desigualtat, ja que les dones que puguin pagar-ho podran continuar avortant a l’estranger de manera segura i digna, però n’hi haurà moltes que, mancades de recursos econòmics, es veuran obligades a fer-ho clandestinament i sense les condicions sanitàries adequades. Quan tornem a governar serà una de les primeres lleis que eliminarem. I als municipis on governem començarem ja a treballar amb els i les professionals i les associacions per ajudar les dones recuperant els serveis de planificació familiar.

Des del PSC creiem que treballar per la igualtat entre homes i dones és molt més que anar a una manifestació o fer un acte sobre dones un cop l’any. Es tracta de voluntat política. Continuarem treballant perquè els  temes veritablement importants tornin al centre del debat polític. Això és el que ens demana la ciutadania i el que ni Mas, ni Junqueras ni Rajoy estan fent. No podem no fer menció a la violència de gènere, ja que malauradament, el nombre de víctimes continua augmentant. Es tracta d’una xacra contra la qual ens comprometem a lluitar, com hem fet sempre els i les socialistes.

Atentament,

Imma Moraleda, Secretària de Polítiques de les Dones PSC
Pere Navarro i Morera, Primer secretari PSC i president del GPS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada