dijous, 12 de desembre del 2013

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament de Calafell on s'han debatut els pressupostos pel 2014 i la continuïtat del projecte del Calafell Crea. El poc temps donat a l'oposició per a estudiar els punts i l'escassa informació donada pel govern municipal (CiU-PP) han condicionat el debat.

En primer lloc, cal fer esment del continuisme que suposen aquests pressupostos pel 2014, d'un govern sense projecte sense rumb que improvisa tot allò que fa i que, a més, també resulta incongruent amb el discurs que ha fet fins ara. En aquest pressupost, s'augmenten els ingressos en 723.000 aproximadament, degut a l'augment de la pressió fiscal que han aprovat en les ordenances fiscals.

Destaca d'aquest pressupost que l'equip de govern demana un crèdit de gairebé dos milions d'euros per a fer les inversions previstes. Això suposa un fet excepcional, ja que és el primer equip de govern que demana un préstec que situarà l'ajuntament per damunt dels límits legals permesos actualment, cosa que l'anterior govern mai havia fet abans. I ho fa un govern que ha criticat l'anterior per haver endeutat l'ajuntament en més de 25 milions d'euros. A més, ho justifiquen dient que s'amortitzen més de 5 milions d'euros en aquest pressupost, quan l'anterior equip de govern ja amortitzava una quantitat molt similar, anualment. També, amb aquest préstec, incompleixen el pla d'ajust que ells mateixos havien aprovat fa dos anys.

Per altra banda, es tracta d'un pressupost amb una manca de sensibilitat pels temes socials i de promoció econòmica. Es rebaixa l'aportació al Patronat de Turisme, es manté l'aportació a l'OAM Fundació Castell de Calafell i no s'aposta de valent pels ajuts a les persones més necessitades i els serveis socials. També es retallen les subvencions a les associacions de veïns i els ajuts a les famílies per a pagar els impostos.

En matèria d'inversions, es dóna continuïtat als projectes engegats per l'anterior govern, com el Pla de Barris del Nucli Antic del Poble, el Passeig Marítim o el pas soterrat de Segur. I més de la meitat de les inversions previstes es financen en un crèdit que, molt probablement, les entitats bancàries es neguin a donar per estar per damunt dels límits legals permesos per l'Estat. Curiosament, després d'haver engegat un procés de participació per a decidir quin ús es dóna a l'antic mercat municipal no es destina ni un euro al seu arranjament o enderroc.

Finalment, s'ha aprovat la concessió directa a la Fundació Santa Teresa del Vendrell per a donar continuïtat al projecte de Calafell Crea, introduint alguns matisos vers l'edició anterior. La manca d'informació i la nul·la voluntat de consens no han impedit que votéssim a favor, fent un gran esforç de fe i de voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada