divendres, 18 de gener del 2013

On va la pasta?


Per a tots aquells que no s'hagin llegit les al·legacions que hem presentat al pressupost 2013, per mandra, per avorriment, per no entendre tecnicismes, per a ser massa llarg l'escrit, per que no saben res de política, per que no entenen la manera d'escriure,... en fi, per a tots els què vulguin saber a què caram destinen els diners del municipi aquest govern format per CiU i PP que "mana" a Calafell, us en faré cinc cèntims.

En primer lloc, manifestar que el pressupost per a l'any 2013 és, gairebé, un 4% més elevat que el pressupost de l'any passat. Això és degut, bàsicament, a l'augment que va imposar el govern central l'any passat en l'IBI, pujant-lo un 10%. Lluny de compensar aquesta pressió fiscal als ciutadans calafellencs, el govern aprofita i augmenta 1'4 milions d'euros el pressupost d'un any a l'altre. Res destacable per a fer en aquest any 2013, com tampoc res destacable hi va haver amb l'1'2 milions d'euros que es van ingressar de més de l'IBI, abans d'acabar l'any. Així que, a seguir pagant que continuaran no fent res!

Sorprèn que, en un municipi turístic com el nostre es redueixi l'aportació al Patronat de Turisme en un 4% respecte el 2012 i un 20% respecte el 2011. Enlloc de fer noves propostes i ofertes turístiques que engresquin els visitants potencials a venir a Calafell, més del mateix. Mantenint l'oferta actual, no hi ha cap al·licient nou per visitar Calafell. A més, en Comerç també es redueix un 5% les partides per a fer campanyes per potenciar l'oferta comercial de Calafell i ni tant sols s'han posat diners per a posar els llums de Nadal!

En canvi, la promoció de la ciutat i les partides de publicitat i propaganda d'alcaldia s'han augmentat més d'un 60%. Ja sabem en què es gastarà els diners l'alcalde: en fer més revistes (ell que criticava els diners que es gastaven en publicitat els seus antecessors al càrrec!), en promocionar-se ell mateix (fent-se més fotografies) i en fulletons i propaganda partidista d'allò que fa l'equip de govern (i si ho fan els altres, també m'ho apunto!).

Està clar que el PP es pensa que l'austeritat l'aplica tot el govern. Però l'alcalde demostra que això de ser auster no va per ell. Les partides d'alcaldia s'incrementen, però les d'esports i promoció esportiva baixen un 4%. Crec, sincerament, que el PP no s'assabenta de res i CiU ho aprofita!

Però, el pitjor de tot és la reducció de les partides de benestar social. En un moment en què la crisi augmenta, l'atur no s'atura i les famílies tenen, cada cop més, dificultats per menjar, vestir i viure, CiU i PP baixen la seva aportació a Benestar social respecte l'any passat. Amb les cues que hi ha als bancs d'aliments i amb les dificultats que tenen moltes famílies per arribar a final de mes, el senyor alcalde augmenta les seves partides de promoció personal i redueix aquelles que serveixen per ajudar els més necessitats. Amb un pressupost que augmenta 1'4 milions d'euros, menys diners per a ajudar els més pobres! Una vergonya.

També s'han reduït les partides destinades a seguretat ciutadana, en un 33%. Tot i que, això sí, tindrem dos caps de policia amb un sou estratosfèric! Però, les urbanitzacions seguiran sense poder canviar les bombetes i reparar l'enllumenat i els carrers.

I, en inversions, 1'4 milions més que recaptaran de l'IBI i ni un euro per a fer el pas del carrer Pisuerga. Això sí, quan ADIF anunciï que no hi fa el pas, el senyor alcalde no dubtarà en posar-se darrera la pancarta. Ja són dues oportunitats les que ha tingut per posar diners per a fer el pas i res de res, ni un euro! Segur que, abans de les eleccions, anunciarà (amb les partides de publicitat i propaganda que ha augmentat) que ell farà el pas que volen i reivindiquen els veïns... en el proper mandat!

En definitiva, com veieu, l'equip de govern va batejar aquests pressupostos com a pressupostos socials. Devia ser per socialitzar els ingressos, augmentant els impostos (taxes), i donar la culpa als socialistes de no poder fer res per a ajudar la societat calafellenca, tal i com ens tenen acostumats!

2 comentaris:

  1. Es preocupante donde va la pasta y lo es más donde deja de ir, donde no llega, donde debería ir y se desvía.
    No parece que les lleguen los comentarios por la falta de control del gasto en unos casos y la desvergüenza de otros gastos que harían sonrojar a un tahur, claro que para eso deberían tenerla.
    Que encima lo califiquen de presupuestos sociales es para traca, debe tratarse de alguna sociedad privada formada por unos pocos pero bien avenidos socios, de ahí lo de sociales.
    Presupuestos sociales es otra cosa, Sr. Alcalde, pero si a estas alturas sigue sin enterarse, dificil explicarlo, salvo que tenga la desdicha de necesitar de esos presupuestos sociales, entonces Ud., los cabecillas de CIU y los amigos del PP, conocerían su significado.
    Primero vienen sin proyectos, mal acaban los que estaban en marcha, o siguen tratando de acabarlos, un paso adelante, dos atras, no hacen nada nuevo, dejan escapar subvenciones, su propio partido los lleva al huerto con el paso subterraneo de la calle Pisuerga y la pasta se la lleva otra población.
    Lo de deportes quedará para contar como la más negra historia de las tomaduras de pelo a todos los que nos hemos cruzado en el camino (todo el pueblo) del deportista de élite en birra fija y otras modalidades similares, que buen ojo.

    Un cordial saludo.


    ResponElimina
  2. En diferents plens hem demanat que, donada la situació de crisi que patim, es tingués en compte, de forma especial, els ciutadans més febles: els infants.

    Sorprenentment es rebaixen les partides de Benestar Social, quan la realitat és que no són poques les famílies amb dificultats de transport, menjador i... material escolar, patint-ne les conseqüències els nonstres ciutadans menuts.

    L’equip de govern ha prioritzat augmentar la partida d’alcaldia per davant de les necessitats dels ciutadans que han dipositat la seva confiança en ells. Tal vegada consideren suficient el repartiment d’aliments un cop cada 15 dies.
    És cert que les beques de menjador, transport i material escolar no són competència directa de l’Ajuntament, però resulta descarat i un insult que mentre s’apugen les partides d’alcaldia hi hagi famílies que han d’estirar els aliments que reben cada 15 dies, fins el dia que toqui el nou lliurament o que hagin de veure com els seus fills/es surtin de l'escola sense el material amb el qual ho fan els seus companys, per no poder fer front a aquesta despesa, o que hi hagi centres del municipi que no puguin fer front a despeses de l’electricitat i, una vegada més, hagin de ser les famílies les que hagin de fer l’esforç per tal que els seus fills no pateixin les conseqüències.

    Una cosa és clara en aquests pressupostos: no s’ha pensat en els més febles.
    No resulta fàcil haver de dir al ciutadà: “no puc fer res, ja ho tindré present...” i és per això que vull ser positiva i pensar que la partida d’alcaldia s’ha fet pensant en els ciutadans més febles i no és més que una reserva per alguns dels casos extrems dels nostres infants i d’aquelles famílies en situacions més extremes; perquè del contrari hauré de creure que el Sr. Alcalde ens ha estat mentit des del mateix moment que va fer el discurs d’investidura, en el qual va fer palès que no volia seguir mirant al passat i que volia escriure un nou llibre del qual:

    - “Jo no vull ser el protagonista de la història, em conformo en ser el narrador; perquè els autors del que es podrà llegir en aquest llibre, han de ser i sou tots els ciutadans i ciutadanes de tot aquest nostre municipi”

    No estic segura que els ciutadans estiguin per la labor d’escriure llibres, més aviat esperen dels seus representants que estiguem al seu costat, especialment en els moments difícils. Es per això que més que autors del llibre se’ls hauria de considerar els protagonistes del mateix.

    Donem una oportunitat a l’alcalde de ser el narrador de la història, a no ser que..., com succeeix en certs tipus de narracions, vulgui esdevenir narrador i protagonista a l’hora.

    Teresa Cumplido.
    Regidora del PSC
    Ajuntament de Calafell

    ResponElimina