dimarts, 8 d’abril del 2025

Calafell cedeix terrenys a la Generalitat per a la construcció d’11 habitatges de protecció oficial



(Font: ajuntament de Calafell)

S’aixecaran a la cruïlla dels carrers Ramon Llull i Joan Nin i seran de lloguer assequible

L’Ajuntament de Calafell cedirà un terreny a la Generalitat per a la construcció d’11 habitatges de proteccio oficial. Aquests habitatges, que seran de lloguer assequible, s’aixecaran al solar existent a la cruïlla dels carrers Ramon Llull i Joan Nin, a tocar del nucli del Poble.

D’aquesta forma, Calafell atén la demanda de terrenys que el govern català ha fet als municipis per a construir 50.000 habitatges públics arreu del país fins al 2030. Aquest pla tambe preveu retallar els terminis actuals amb una llicència bàsica.

Els nous habitatges que es contrueixin en aquest terreny complementaran la promoció de 110 pisos, també de lloguer assequible, que el propi Ajuntament està construint prop d’allí. Concretament, entre els carrers Priorat i Jaume Pallarès

L’alcalde, Ramon Ferré, diu: “Amb aquesta promoció municipal, nosaltres ja estàvem fent els deures”. “Però”, afegeix, “no podem desantendre la petició de la Generalitat, ja que a Calafell continuem tenint necessitat d’habitatge protegit, que ajudi a baixar els preus alts actuals”.

diumenge, 6 d’abril del 2025

Calafell és un dels únics 26 municipis de Catalunya que treu la màxima nota en el segell de transparència de la UAB



(Font: ajuntament de Calafell)

L’any més “dur” de l’Infoparticipa, el municipi torna a treure un 10 per la seva política comunicativa a la ciutadania

Calafell ha tornat a treure la màxima nota en el segell de transparència Infoparticipa, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. Un 10, o el 100% de compliment dels requisits establerts. El lliurament del diploma va fer-se, aquest dilluns 31 de març, al Rectorat de la UAB.

És el desè cop que Calafell rep aquest guardó, i el sisè que assoleix la nota màxima, en aconseguir un compliment del 100% dels requisits establerts. De fet, el nostre municipi ja va assolir-ho en els primers compassos de la fase d’avaluació: va ser el segon, de tot Catalunya, en aconseguir-ho.

En total, han aconseguit el 100% 26 dels 133 que han estat avaluats, més 9 consells comarcals i 3 diputacions.

“I tot això tenint en compte que l’avaluació és cada any més exigent, i enguany particularment dura”, destaca l’alcalde, Ramon Ferré. Els avaluadors han fet especial insistència en els indicadors relatius a la participació ciutadana. En concret, tant a les activitats que es facin en aquest àmbit com a l’accés de la ciutadania a la informació que generen.

“Haver superat els requisits, sense defallir en cap, i més sent dels primers, ens fa sentir satisfacció. Estem fent bé les coses i tenim una transparència que ja voldrien altres municipis, molts d’ells més grans”, afegeix Ferré.

La certificació de transparència que emet la UAB analitza indicadors relatius a la informació que ofereixen les webs de les institucions públiques sotmeses a escrutini. Es valora especialment no el simple fet que tal informació estigui publicada, sinó que sigui clara i fàcil de trobar. D’uns anys ença es fa èmfasi en la gestió de les queixes i reclamacions, els canals de consulta i participació i la rendició de comptes. També en les bones pràctiques en la comunicació local.

Ramon Ferré diu també que “darrera d’aquest segell hi ha molta feina, i de diversos anys. El diploma només és el final del treball fet”. Una feina, segons ell, de “l’equip tècnic de l’àrea de Govern Obert i dels professionals de la comunicació que treballen dia a dia perquè la informació arribi a la ciutadania, de forma planera i entenedora”.