dissabte, 28 d’octubre del 2023

L’Ajuntament complementarà el projecte europeu per combatre la pobresa energètica als barris de cases barates



Destina 42.000 euros per ajudar famílies vulnerables que no poden costejar la part que el tocaria assumir

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat destinar 42.000 euros a complementar el projecte per combatre la pobresa energètica als barris de cases barates del municipi. El veïnat ha d’assumir una petita part del cost, però es tracta de persones i famílies en situació de gran vulnerabilitat econòmica. Aquests diners faran que ningú no es quedi fora d’aquesta iniciativa.


L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “el 88% del veïnat és format per persones vulnerables, gent humil, gran o que viu sola, que no poden permetre’s reformes. En realitat, no pot afrontar la petita despesa que els correspondria i, per això, cal fer-hi una empenta final”.

El projecte ha rebut una subvenció de 1,76 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. Els dos barris de cases barates on s’actuarà estan al nucli del Poble i al nucli de la Platja. Entre tots dos, sumen més de 80 habitatges, amb una pobresa energètica molt marcada. Entre les mesures que s’aplicaran hi haurà aïllament tèrmic, canvi de fusteries, instal·lació de plaques solars...

Ferré destaca que “no és tan sols una qüestió de sostenibilitat i estalvi econòmic, sinó d’autèntica política social”. “Estem parlant”, afegeix, “d’habitatges on es passa fred a l’hivern i calor, a l’estiu. I sense un projecte com aquest seria impossible revertir-ho”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada