divendres, 3 de març del 2023

La Gran Mentida sobre el Circ


En les últimes setmanes hem assistit a un fet insòlit: fer gran una mentida amb un objectiu clarament electoral. Això ha fet Esquerra Republicana de Calafell, de la mà de l'Associació de Veïns de la Rambla Nova, les persones capdavanteres de la qual apareixen a les seves llistes per a les properes municipals.

Aquesta associació és una mena d’excavadora que es vol portar per endavant qualsevol cosa que no agradi a la seva junta. La cosa va començar demanant una poda dràstica dels arbres de la Rambla Nova. Tan dràstica que equivalia a tallar-los, perquè la major part s’haurien mort. I perquè? Perquè a la tardor cauen les fulles i han d’escombrar les entrades dels garatges...

Increïble, oi? Doncs aquesta és la més petita. Des de la seva fundació, tal associació té entre els seus objectius que no se celebrin els concerts del Calafell Beach Festival, que no es faci el Festival Rockabilly, que no s’utilitzi la megafonia del camp de futbol, que no es dugui a terme el Parc del Circ...

Però és més, en un exemple de classisme del de mirar per damunt de l’espatlla als “pobres”, no volen que es facin habitatges de lloguer assequible. No sabem si també estan en contra que a la Masia de la Sínia s’hi faci una residència per a persones grans, però insinuen clarament que la voldrien com a local seu. Es pot ser més insolidari?

En definitiva, volen que Calafell sigui una cosa similar a un monestir perdut entre muntanyes, on l’avorriment sigui el dia a dia del municipi. I el més sorprenent de tot és que, a aquestes demandes, s’hi sumi un partit com ERC de Calafell que, en altres etapes, ha portat la regidoria de turisme de l’Ajuntament. Més ben dit, no és que s’hi sumi, sinó que les “inspira”. I les preguntes que cal fer-los són dues i molt clares:

–ERC vol que Calafell sigui una ciutat dormitori sense cap mena d’atractiu turístic, on la gent visqui de la meditació?

–De debò ERC creu que, a Calafell, vivim de l’aire del cel?

No ens sorprén, però, que a aquestes mogudes s’hi hagin apuntat els partits de dretes (Vox, PP, Valents, Junts...). A ERC no li fan vergonya certes companyies? Uns salvapàtries a qui no se’ls ha vist el pèl en quatre anys i que ara apareixen com a salvadors de Calafell.

El més greu no són els atacs personals, d’una baixesa de jutjat de guàrdia. Ni el camí esbojarrat que l’associació ha emprés a les xarxes socials, repartint insults i acusacions falses a tothom. Ni la covardia d’haver borrat coses quan algú els ha plantat cara. No, el pitjor és la quantitat de mentides que s’han dit, que és possible que se les hagin acabat creient.



–És fals que es vulgui privatitzar el Parc de la Sínia, és un parc públic i sempre ho serà.

–És fals que s'ha fet una cessió del parc a una empresa privada. El parc és 100% municipal i la gestió del Parc del Circ i l'escola de circ, també serà 100% municipal.

–És fals que deixem als nens i nenes sense parc. El parc de la Sínia fa 22.000 metres quadrats i els carros que s’hi exposaran no n’ocuparan ni l’1%. El que es vol fer és posar-hi més activitats, precisament, per als nens i nenes, tot sent un referent important per a reforçar encara més la marca de turisme familiar que ja té Calafell.


Calafell necessita atractius com el del Parc del Circ, com el Festival de Rockabilly, com el Calafell Beach Festival, com el Calafell Aventura, com el XiquiParc que es fa en el Mercat Vell, com un parc aquàtic, com una bolera, com un multicinemes... Activitats que atreguin visitants, revitalitzin l’economia local i creïn llocs de treball i que, a la vegada, puguin ser gaudides també pels residents. El Parc del Circ, en particular, ens proporcionarà identitat pròpia i un tret diferencial vers altres poblacions.

Així és el Calafell que volem els socialistes, ple d'activitats i atractius que portin turisme familiar al municipi. Aquesta és la base de la nostra economia i sembla que ERC i la dreta de Calafell no ho tinguin clar. Què en pensen els empresaris del municipi d'això? Estan d'acord amb l'immobilisme que pretén aquesta associació i els partits que li fan de cor? Estan d'acord en què Calafell sigui un lloc on no vingui ningú i acabi empobrit?

Perquè es tracta d’això, de cremar una idea engrescadora i dur el municipi novament a la grisor i la mediocritat que havia tingut històricament, on quatre cacics feien i desfeien a la seva conveniència. Afortunadament, els socialistes ho hem canviat i hem dut Calafell a ser un referent, un municipi de moda, a ser un municipi viu i actiu. Amb les actituds d’ERC i els partits de dretes tot pot anar a rodar, en poc temps.

Per tant, que no us enganyin més! Prou mentides! Prou política barata que, amb el temps, surt cara! Prou fatxendes! Visca el Circ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada