divendres, 11 de desembre del 2020

PSC, Sumem+ i la CUP tanquen un acord per al pressupost municipal de 2021 a Calafell

Els grups municipals del PSC, Sumem+ i la CUP han arribat a un acord per a l'aprovació del pressupost de l'Ajuntament de Calafell per a l'any 2021. Els comptes incorporaran 8 propostes dels dos grups opositors, consensuades durant les negociacions. Amb la introducció d'aquests unts, Sumem+ i la CUP facilitaran amb la seva abstenció l'aprovació del pressupost, que anirà a ple el proper 17 de desembre.

L'acord assolit inclou un segon pla de reactivació del municipi, amb ajuts a col·lectius vulnerables i al teixit empresarial, afectats per la pandèmia. També la creació d'un servei d'habitatge i un de mediació de conflictes. Igualment, s'incorporarà al pressupost la preparació d'un pla de reactivació del centre històric i la remodelació integral de la Plaça Alcalde Romeu, entre altres actuacions. 

Les 8 propostes pactades són les següents: 

1. Incorporar el projecte de remodelació integral de la Plaça Alcalde Romeu al Projecte del Centre Comercial a Cel Obert de La Platja de Calafell. 

2. Crear un servei de mediació de conflictes, especialment en l'àmbit del treball comunitari en col·lectius conflictius en l'espai públic. 

3. Crear el servei de recerca d'habitatges de lloguer, a través del Calafell Crea, per incloure'ls en la borsa d'habitatge social. Crear la borsa local d'habitatge social del municipi i treure la primera convocatòria, amb els pisos que ens cedeix la SAREB. 

4. Crear un segon Pla de Reactivació econòmica del municipi –finançat amb el Fons de Contingència i el Romanent– amb dos destinataris específics: 

a) Per a la incentivació econòmica i els ajuts al teixit empresarial, amb una dotació mínima de 150.000 euros. 

b) Per a col·lectius vulnerables del municipi, davant la situació provocada per la Covid-19 i inclosos dins del Pla de xoc contra la pobresa, amb una dotació mínima de 100.000 euros.

5. Contractar l'Estudi de Mobilitat Sostenible del municipi i sotmetre’l a la participació ciutadana.

6. Estudiar la digitalització de la totalitat de l'arxiu històric municipal per a fer-lo consultable i accessible, a través de la web municipal.

7. Preparar un pla d'actuació per a la reactivació del centre històric, dins el marc de l'agenda Calafell 2030, elaborant una proposta inicial el primer semestre del 2021. 

8. Mantenir la plaça de tècnic de comunicació i estudiar la convocatòria dins el marc del Pla de Consolidació de Places de l'Ajuntament de Calafell. 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, destaca que "si bé no hem aconseguit tancar un vot favorable d'aquests dos grups, com ens hauria agradat, sí que hem consolidat una línia de diàleg que pot tenir continuïtat". Ferré afegeix: "Les circumstàncies que ens toca viure són difícils i això està facilitant graus importants de consens a l'Ajuntament. El que encara ens queda per passar anirà millor si tots i totes persistim en anar plegats".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada