dilluns, 30 d’octubre del 2017

És l'hora de Segur

L’Ajuntament tirarà endavant en els propers mesos un pla de voreres a Segur de Calafell. Seran 304 actuacions, a 65 carrers, amb una inversió d’1,95 milions d’euros. No és l’única gran actuació que es tirarà endavant a Segur, el nucli històricament amb més mancances del municipi. En aquest mateix mandat, s’hi farà un centre cívic, una nova biblioteca i un casal de joventut. També s’hi faran les primeres obres del pla de xoc contra les inundacions.

I no és perquè a la resta de nuclis i urbanitzacions del municipi no hi hagi mancances i qüestions pendents. És que l’abandonament que ha patit durant dècades fa de Segur ha creat unes situacions peremptòries que no poden esperar més.

En realitat, en aquest mandat s’haurà invertit, i molt, a tot arreu del municipi. Amb nous equipaments culturals i socials, amb la millora dels centres educatius, amb la renovació de l’espai públic (carrers, places, enllumenat...). Però ara era l’hora de Segur. L’hora de dedicar-hi un esforç inversor especial. Sense menystenir les necessitats de la resta de municipi, que també seran ateses en tota la mesura que sigui possible i d’acord amb les prioritats, Segur s’ho mereixia. Havia esperat massa.

El cas de les voreres és especialment sagnant. Unes voreres deteriorades, desaparegudes o directament inexistents. Era, a més, un problema d’una magnitud que no podia resoldre’s a curt termini sense una decisió com la que ha pres el govern municipal. Recordem que en dos anys i poc de mandat, s’han fet al municipi més de 800 petites intervencions de millora de carrers al municipi. La major part a Segur. Però no hem fet ni una senyal a la pintura. És més, a aquest ritme hauríem estat anys i panys. Ara, en canvi, podrem resoldre el problema, si més no a la part del problema més greu i més urgent.

Estem contents de poder compartir aquesta notícia amb els veïns de Segur, que podran veure satisfetes una part important de les seves reivindicacions. Però també estem convençuts que s’alegrarà tot el municipi, perquè la fi dels greuges històrics és quelcom bo i que beneficia tothom.

Article publicat al Calafell Info d'octubre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada