dilluns, 5 de juny del 2017

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquesta tarda, s'ha celebrat una nova sessió plenària ordinària, a la sala de plens de l'ajuntament de Calafell, la corresponent al mes de juny. Entre els punts de l'ordre del dia, hi havia una modificació del pressupost, amb diners sobrants de l'any anterior, per a posar el nivell d'endeutament per sota del 75% i, d'aquesta manera, aconseguir l'objectiu de l'endeutament previst per a finals del mandat i no haver de demanar permís a la Generalitat per a demanar nous préstecs.

Un altre punt important del ple ha estat la cessió del dret d'ús de la zona nàutica del Port de Segur de l'empresa cap a l'ajuntament. Això permetrà la ubicació de l'escola de vela al Port i fer nombroses activitats nàutiques en aquest indret.

S'ha modificat el contracte del tren et turístic per a ampliar horaris per la nit i permetre que, amb el mateix import de 3 euros, es pugui pujar i baixar al poble, en viatges diferents.

També s'ha aprovat l'ordenança dels mercadals, per a regular els intercanvis de parades entre propietaris i posar ordre per a facilitar les emergències mèdiques i millorar les mesures de seguretat de veīns/es i paradistes.

S'ha fet una modificació pressupostària per a la instal.lació de lavabos a la platja, tot l'any, la reparació a fons del Bot salvavides i la seguretat en algunes festes municipals.

S'ha aprovat la municipalització de la grúa i les noves taxes que en regulen el seu ús.

Finalment, s'han aprovat dues de les quatre mocions presentades al ple. La primera, presentada per diversos grups municipals, a petició de la PAH Baix Penedès, per a donar suport a les mesures que ells recolzen com a col.lectiu. La segona moció, presentada per la CUP, per a promocionar horts urbans en el municipi.

Després dels Precs i Preguntes dels Regidors, s'ha donat pas als Precs i Preguntes del Públic. La Isabel ha preguntat per la brutícia que hi ha al torrent de l'Alorda Parc. L'Àurea explica els problemes amb els horaris del Mercat. Jesús ha comentat que la parada del mercat que havia tancat ha pogut obrir per què el Reglament del mercat passa per damunt de la Constitució.

L'Eva ha demanat que es posi el radar a l'avinguda de la Marca Hispànica i netejar un solar. La Noemí ha demanat solució als problemes de matriculació dels alumnes de l'Institut La Talaia. La Sònia ha demanat netejar una riera al carrer Tàmesi i llum en la corba del pont de Mas Mel. El Manel demana netejar brossa en el carrer Narcís de Valldemar. Ha demanat explicacions sobre el pla de mobilitat de Calafell Parc i el tallafocs. També, ha dit que li han dit que la fibra òptica va per a llarg. I comenta que el rebut de l'aigua li ha pujat dos euros, no té piscina i viu tot l'any. Pedro ha preguntat per l'enllumenat i ha felicitat el govern per l'aprovació del Reglament dels mercadals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada