dimecres, 2 de novembre del 2016

Els tres eixos incorporats per la CUP, claus per l'acord fiscal a Calafell


(Reproduïm la nota de premsa de la CUP, on s'explica l'acord assolit per a l'aprovació de les Ordenances Fiscals pel 2017).

La CUP i el govern de Calafell tanquen un acord polític per les ordenances fiscals de l'any 2017, que implicaran una fiscalitat més justa i progressiva.

L'equip de govern de Calafell, per tal garantir el suport de la CUP en les ordenances fiscals (OOFF), s'ha compromés a incorporar un conjunt de propostes del grup municipal, acord que es tradueix en una fiscalitat més justa i progressiva pels veïns i veïnes de Calafell. El pacte únicament garanteix el vot favorable de la candidatura en aquesta temàtica, malgrat que algunes de les polítiques pactades impliquen actuacions en l'àmbit del pressupost o d'altres figures de la gestió municipal.

Les novetats en les ordenances fiscals del 2017 giren al voltant de tres eixos: ajudar a qui realment ho necessita, que qui més té que més pagui i, per últim, mesures ecològiques i ambientalment sostenibles.

Ajudar a qui realment ho necessita

Un dels canvis més destacables de les OOFF és l'ampliació de la tarifació social en diferents àmbits. Aquest fet reduirà la despesa dels principals serveis públics de l'Ajuntament a les famílies amb majors dificultats econòmiques. Així doncs, les escombraries, l'aigua, les escoles bressol i el transport escolar i urbà, disposaran de diferents bonificacions. D'altra banda, les ajudes a l'IBI es multiplicaran per quatre.

La CUP ha posat l'accent en el canvi de model a les llars d'infants: “La quota es mantindrà però s'aplicarà un nou sistema de preus en funció de la renda, semblant a l'IRPF. Això permetrà augmentar les inscripcions i obrir l'escola bressol de Calafell Park, totalment construïda però actualment sense funcionament”.

Que qui més té que més pagui

S'augmentarà l'Impost sobre Activitats Econòmiques, el qual només paguen les empreses que facturen més d'un milió d'euros anuals (multinacionals, entitats bancàries, etc.). Així mateix, s'incorporaran taxes destinades als caixers automàtics instal·lats a la via pública o per a gravar les actuacions d'inspecció i control d'habitatges desocupats propietat de grans tenidors, entre d'altres.

Ecologisme i sostenibilitat

L'objectiu del municipi de Calafell és avançar cap a una economia verda i responsable. D'aquesta manera, estarà bonificada la taxa de recollida d'escombraries en funció dels nivells de recollida selectiva. A més, pel que fa a l'aigua, es crearà un sistema de tarifació en funció del consum, eliminant el preu mínim i establint una quota de servei que es pagarà a partir del primer litre consumit.

D'altra banda, tots aquells vehicles amb baixes emissions de CO2 rebran bonificacions. El mateix ocorrerà amb les obres energèticament eficients.


Finalment, s’establirà un sistema d’avaluació del model de tarificació social i progressiva. En aquets sentit, l'equip de govern s’ha compromés a obrir una taula de treball amb tots els grups municipals per tal d'avaluar el grau de compliment d’aquests objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada