dijous, 20 d’octubre del 2016

Els canvis al Carnaval

El Carnaval de Calafell és una la celebració de referència d’aquesta festa tradicional a la Costa Daurada i al Penedès. Ho és pels milers de comparsistes que hi participen i per les desenes de milers de persones que aplega com a públic. També pel seu ressó fora dels límits del municipi. I per detalls que no poden ser més signficatius, com el fet que els “millors” horaris d’un cap de setmana molt atepeït a tota la nostra zona continuen sent els de Calafell, un munt d’anys després.

És un producte d’èxit, sí. Però un producte d’èxit que començava a presentar símptomes de fatiga. En concret, un seguit de problemàtiques repetitives any rere any, que feien necessari algun ajust o canvi. Com els que s’han anant intIroduint, de fet, al llarg del temps en el nostre Carnaval, quan ha calgut.

La situació poc menys que agonitzant en què es trobava la Rua de Segur; els horaris apretadíssims en relació a les rues dels pobles veïns; la demanda de les pròpies comparses i carrosses d’evitar desfilades inacabables; o la voluntat que el Carnaval tornés a passar per dins del Poble... Tots eren arguments de pes per canviar algunes coses.

La proposta que hem presentat, i que es provarà en el proper Carnaval, el febrer vinent, no sorgeix del no-res. Sorgeix de les enquestes que s’han fet a les comparses i a les carrosses, de l’observació i de l’experiència dels organitzadors, o del diàleg amb altres ajuntaments per coordinar horaris i establir uns criteris comuns d’organització.

Sabem que els canvis sempre costen d’entendre i de ser acceptats. Enguany mateix hem tingut l’experiència dels dubtes d’una part de les entitats i de la població davant del nou model de festa major. Una novetat que, per cert, s’ha saldat amb un notable èxit. Estem segurs que amb els canvis responem a una demanda evident, però també del fet que als que dubten se’ls esvairà la inquietud quan ho vegin. Amb la tranquili·litat, si de cas, que es tracta d’una prova i que rectificarem el que calgui a la vista del resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada