dijous, 25 de setembre del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una nova sessió plenària a l'ajuntament de Calafell protagonitzada per la moció presentada per l'alcalde Joan Olivella per donar suport a la Consulta del 9-N. La resta de punts han estat de tràmit i s'han aprovat gairebé tots per unanimitat.

Entre aquests punts hi havia una modificació del pressupost per donar de baixa una subvenció no rebuda de l'any passat, un conveni amb l'ajuntament de Bellvei per pagar les despeses de manteniment de l'enllumenat públic dels carrers que pertanyen al municipi de Calafell de la urbanització de Baronia del Mar, la modificació de l'ordenança sobre circulació de vehicles per posar un límit de 48 hores a la senyalització de prohibició d'aparcament en els actes i poder fer efectiva la retirada de vehicles i una modificació puntual del POUM per a permetre un accés a dues finques del Passatge Sant Antoni, en el nucli de la Platja de Calafell.

El PSC ha aprovat el conveni amb l'ajuntament de Bellvei i la modificació puntual del POUM referent al Passatge Sant Antoni, demostrant que el POUM és un instrument viu i que pot patir modificacions que el millorin o l'adaptin millor a la realitat del municipi.

Pel què fa a la moció sobre la Consulta, el PSC havia entrat una moció alternativa a la mateixa que, ahir, en Junta de Portaveus, va proposar deixar damunt la taula per a aprovar la que havien consensuat CiU, ERC i PSC a la Diputació de Tarragona. En aquesta Junta de Portaveus l'alcalde Olivella es va mostrar favorable a aconseguir el màxim suport dels regidors, aprovant aquesta moció consensuada, molt similar a la que ell havia presentat.

No obstant, sorprenentment, el propi alcalde ha decidit trencar aquest consens i ha votat en contra d'aquest text que s'ha consensuat a la Diputació per part dels tres grups citats anteriorment. D'aquesta manera, Olivella ha demostrat el seu tarannà gens dialogant i autoritari, provocant que la moció s'aprovés amb menys consens polític. Amb aquesta actitud, Olivella ha tensat la corda del seu pacte amb el PP que, a hores d'ara, hauria de plantejar-se la seva situació dins el govern municipal, amb un acord inexplicable per a la seva militància, pactant amb un alcalde que s'ha manifestat clarament i fermament independentista com Olivella. També haurien de prendre nota aquells militants i votants de CiU que no estan a favor de la Independència i de la Consulta que provoca una ruptura en la societat catalana que trigarà molt de temps en cicatritzar. Fins i tot, aquells d'Unió Democràtica que han vist com el seu representant dins la coalició de CiU també donava suport a aquesta moció. I, finalment, també aquells empresaris i ciutadans que han vist com un regidor no adscrit, Massimiliano Revello, que acostuma a parlar com a empresari, s'ha mullat a favor de la Consulta del 9-N.

La moció pactada a la Diputació per CiU, ERC i PSC donava suport a la convocatòria d'una consulta, en general, sense fer referència al 9-N, i permetia incloure el PSC que proposa una reforma constitucional on hi hauria un referèndum per a aprovar-la i una reforma de l'Estatut d'autonomia, on hi tornaria a haver una nova consulta per a aprovar-la. La moció, a més, és molt similar a la proposada per Olivella, que prové de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Per tant, ha quedat clara la diferència entre el President de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, que ha demostrat una talla política important i estar a l'alçada de la situació, aprovant una moció recolzada per ERC, CiU i PSC, i l'alcalde de Calafell que ha votat en contra d'aquesta moció pactada, provocant una votació que ha guanyat per casualitat i demostrant un nul caràcter dialogant. Olivella volia deixar en evidència el PSC i ha quedat retratat com el què és, un alcalde amb nul·la visió política i estratègica, amb escàs lideratge, amb un alt nivell de capritxositat i com un titella que actúa per ordres del partit i no per l'interès del municipi i en pro del consens i el diàleg. Aquest cop s'ha fet la foto de debò!

Acabats els punts de l'ordre del dia, s'ha passat al torn de Precs i Preguntes dels Regidors. El José Bonilla ha demanat explicacions per la caiguda d'una veïna al carrer Pisuerga, que s'ha trencat la clavícula i ha patit altres múltiples lesions, pel mal estat en què han deixat els carrers les empreses que han reparat l'enllumenat públic. També ha demanat que s'arrangi el Parc de la Pau que, després de les pluges, ha quedat molt deteriorat. I, finalment, ha demanat el cost del manteniment que ja s'ha hagut de fer en el jardinet que està executant l'ajuntament en el talús de la C-31, a l'alçada de Mas Mel.

La Yolanda Almagro ha demanat explicacions sobre els constants incompliments dels paradistes del mercadal de Segur vers la recollida de brossa després de desmuntar les parades i la nul·la aplicació que en fa l'ajuntament del reglament sancionador que es va aprovar en aquest mateix mandat. També ha demanat explicacions de per què s'explica el mateix a la regidoria de Promoció esportiva i a la regidoria d'Esports, si el mateix PP volia diferenciar-les en continguts. Ha demanat dotar de major contingut la regidoria de Promoció Esportiva aprofitant que Calafell és un municipi eminentment turístic.

La Tere Cumplido ha demanat explicacions sobre la notícia apareguda en mitjans de comunicació on l'ajuntament anunciava un creixement del 237% dels ajuts a nens per material escolar, respecte el 2010. La Tere ha comentat que la partida no s'ha augmentat i que, per tant, els ajuts han disminuït en import, tot i augmentar en nombre. També ha demanat explicacions de per què no es cobreixen les baixes de les assistents socials, ja que provoquen el retard en l'atenció i llistes d'espera de mesos de ciutadans que pateixen els efectes de la crisi i necessiten ajudes immediates. Ha demanat explicacions de per què no hi han fotos a la web municipal del pregoner de la festa major de Calafell Poble, incomprensible en un govern que ha fet més fotografies que tots els ajuntaments de la província de Tarragona. Ha mostrat el deteriorament que ja pateix la museïtzació dels entorns del castell. I, finalment, ha demanat que es solucionin els problemes en l'aparcament de l'escola de La Ginesta, a Segur.

El Toni Duart ha demanat explicacions del tracte diferencial que s'ha fet amb un club del municipi, el Platense, de futbol sala, a qui pràcticament s'ha expulsat del pavelló Jaume Vilamajó de Segur, provocant que més de 20 nens, majoritàriament en risc d'exclusió social, deixessin de practicar aquest esport davant la impossibilitat de desplaçar-se.

Finalment, Ramon Ferré ha demanat explicacions vers el retard de l'alcalde Olivella en rebre el col·lectiu d'afectats per les inundacions de Segur, excusant-se en la feina que porta el Mercat Medieval i la Diada de Catalunya, per no rebre el col·lectiu fins més de 20 dies de retard. És mes, fins i tot, el propi alcalde no ha donat la cara i ha fet que es reunissin amb dos regidors del govern. També ha demanat que es redactin els projectes executius que calen per intentar solucionar els problemes d'inundabilitat del nucli de Segur i que no dilatin la solució a aquest problema demanant informes a altres administracions que mai arribaran o que mai compliran.

Acabat els precs dels regidors han començat els Precs i preguntes del públic. En Manel ha demanat explicacions de la mala qualitat del senyal de la TDT en diverses zones del municipi. La Noemí ha demanat a l'alcalde que en el Pressupost del 2015 posi una partida per la construcció de gabions al torrent de la Casa Nova i eviti els problemes que es deriven de les fortes pluges i les inundacions que provoquen. L'Eulàlia ha demanat que la moció de la Consulta servís per a acabar amb el malestar social i s'ha queixat dels sorolls d'alguns establiments hotelers que l'impedeixen descansar. Finalment, el Lluís ha demanat que s'habiliti el recorregut per a persones amb mobilitat reduïda, des del centre de Segur fins la residència d'avis que hi ha a l'altra banda de la via del ferrocarril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada