dilluns, 27 de gener del 2014

El PSC porta el seu procés participatiu als nuclis de Calafell

 L'acte celebrat aquest 25 de gener a la tarda a Segur de Calafell.


El PSC de Calafell ha iniciat aquest cap de setmana una ronda de debats ciutadans als diferents nuclis que formen part del municipi. En aquestes sessions, integrades en el procés de participació “Calafell 25x25”, que impulsa l’agrupació socialista local per elaborar un full de ruta fins a l’any 2025, s’abordaran les problemàtiques i les demandes dels veïns dels 25 nuclis calafellencs. Segur i Calafell Parc han estrenat un recorregut per tots ells.

Dissabte 25 de gener al matí, el debat participatiu va arribar a la urbanització Calafell Parc, una de les més grans del terme municipal. Al seu casal social es van aplegar una trentena de persones, que van exposar les necessitats del nucli. I a la tarda, a Segur de Calafell el debat va reunir les associacions de veïns del nucli i els seus membres, amb una cinquantena de participants. En el debat, els veïns van preguntar per problemàtiques actuals i desateses, però també van fer aportacions pel futur immediat.

Recordem que el PSC presentarà un programa electoral que sortirà del full de ruta per al 2025, dibuixat en aquest procés participatiu, i estarà avalat per les propostes ciutadanes. El portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré, destaca que “la sorpresa més grata és que els ciutadans han fet propostes assumibles, en molts casos tant econòmicament com per part d’un partit d’esquerres”.

 En els propers mesos, sempre al voltant del dia 25, el procés arribarà a la resta de nuclis. A la vegada, el “Calafell 25x25” continuarà els debats sectorials i temàtics amb els diferents sectors socioeconòmics, associacions i col·lectius del municipi. Una part del procés es fa a les xarxes socials i ara mateix hi ha oberta una línia de discussió sobre com millorar les platges el municipi, en la qual es demana als ciutadans la seva aportació i experiència. A més a més, tothom pot enviar les seves idees i propostes al correu electrònic calafell25x25@gmail.com

 I l'acte celebrat al matí al casal de Calafell Parc.

3 comentaris:

  1. Qué opciones tenéis pensadas para que aquellos queno puedan acudir también puedan participar?
    Algún sistema de voto o algo asi?
    Usar change.org?
    Si lo tenéis pensado, lo usareis si ganáis?
    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Philippe, dependerá de las propuestas que nos vayan llegando. Algunas se descartaran por el coste o porque son inviables. Pero del resto, antes de acabar el proceso, haremos un retorno con las asociaciones y entidades que nos hayan propuesto cosas. Esperemos no tener que llegar a votar nada, pero si llega el caso, decidiremos cual es la mejor forma de hacerlo y a donde aplicarlo. Lo mismo, si gobernamos.

      Elimina
  2. Quizá tendríais que ofrecer un sistema de voto masivo, fácil y económico de voto.
    La gente quiere votar y decidir.
    Como propuesta adicional.

    ResponElimina